2023. ápr 25.

Ismeretlen hangok

írta: Darius1
Ismeretlen hangok

Több olyan eset, beszámoló létezik ismeretlen eredetű hangokról szerte a világon, amelyeket tömegek észlelnek, de nincs rá jelenleg biztos magyarázat.

Az égi rengés

Amint neve is mutatja, olyan jelenség, melynek során  dübörgő hang hallatszik az égből. A hang észrevehető rezgést okozhat egy épületben vagy egy adott területen. Azok, akik megtapasztalják az égi rengéseket, nincs egyértelmű magyarázatuk arra, hogy mi okozta azokat. Helyi nevei:  Barisal fegyverek (Banglades), tengeri bomba (Franciaország), Dentuman (Indonézia), Uminari (Japán), Brontidi (Olaszország), Retumbos (Fülöp-szigetek és Irán), Seneca ágyúi (Egyesült Államok).

Memnon kolosszus

A kolosszus nem más, mint III. Amenhotep fáraó két szobra. Állítólag egy nagy földrengés összetörte az északi kolosszust, deréktól felfelé összeomlott és megrepedt az alsó fele. A szobor megmaradt alsó feléről azt tartották, hogy különböző alkalmakkor énekelt – mindig napkelte után egy-két órán belül, általában hajnalban. A hangot leggyakrabban februárban vagy márciusban jelentették. Az irodalom legkorábbi beszámolója Strabon görög történésztől ered, aki azt mondta, hogy i. e. 20-ban egy látogatás során hallotta a hangot, ami nyilvánvalóan már jól ismert volt. Több római császár is ellátogatott ide Egyiptomba, hogy tanúja legyen a kolosszus énekének.

A ping

A Fury és a Hecla szoros egy megmagyarázhatatlan jelenség, a  Ping helyszíne, amelyet  zümmögésnek vagy sípolásnak neveznek. Igloolik városának különböző lakói hallották. A kanadai katonai hatóságok légi felmérést végeztek a területen, de semmi szokatlanról nem számoltak be.

A Zúgás

A világ minden tájáról jelentették. Általában közös tulajdonságok: a hang, amely mindig 30 és 40 Hertz között tetőzik, csak hűvös időben, enyhe szellővel, gyakran kora reggel hallható. Ezek a zajok gyakran egy 10 kilométer  széles területre korlátozódtak. Ami viszont eléggé sokkoló, hogy nagyon sok embert érint: a Föld népességének 4 %-át. Állandó, alacsony hangú zajként tapasztalható, hasonlóan egy nagy teherautó hangjához, amely üresjáratban áll a közeli parkolóban. Azt mondják, hogy olyan tüneteket okoz, amelyek az álmatlanságtól a fejfájáson át a szédülésig terjednek. De mivel a tényleges forrása ismeretlen, lehetetlen pontosan felismerni a hatásait. Próbálják különböző módokkal megmagyarázni a jelenséget, a vulkánkitörés zajától kezdve az autópályák által kibocsátott hangokig, mindezekre nincsenek bizonyítékok, így spekulációk.

UVB-76

Más néven Berregő, évtizedek óta megjelenik a rövidhullámú rádiókban. Az ismételt zümmögő zajok után egy hang időnként oroszul olvassa fel a számokat és neveket. A forrást és a célt soha nem határozták meg. Feltételezések szerint köze van a Holt kéz doktrínához.

A Hold zenéje

Az Apollo 10 parancsnoki moduljának űrhajósai állítólag furcsa zenét hallottak a Hold túlsó oldala felett 1969-ben, a NASA hangszalagjai szerint. 2016 februárjában az Amerikai Űrhivatal nyilvánosságra hozta a hangfelvételeket az Apollo 10 küldetésről szóló dokumentumfilmben.

A Feláramlás

Ezt a hangot az óceánokban lehet észlelni. Keskeny sávú felfelé irányuló hangok halmaza, amelyek mindegyike néhány másodpercig tart csak, ezeket először 1991-ben észlelték . Szezonálisnak tűnnek, általában tavasszal és ősszel érik el csúcspontjukat, bár senki sem tudja miért. A forrásszint elég magas ahhoz, hogy az egész Csendes-óceánon rögzíthető legyen. Úgy hangzik, mint egy mentő szirénázása vagy talán egy földöntúli lény üvöltése. 

A Szaturnusz hangjai

2009-ben a Cassini űrszonda a bolygó által kibocsátott természetes rádiójeleket észlelte. Ami bizarr volt, az a hangok mintázata, amit nem tudtak megmagyarázni Bár ezek a hangok normális esetben nem hallhatók az emberi fül által, a tudósok megváltoztatták őket, hogy valóban kísérteties hangzású felvételeket készítsenek.

A Guizhou-hegy

Sokan keresik az okot, de senki sem találja meg a szörnyű hang forrását Kínában. Néhányan azt mondják: ezt hívják a földi sárkány hangjelzésének, amely figyelmeztet bizonyos katasztrófákra, mint például földrengés, vulkán, árvíz. Mások szerint  a Biblia is említette ezt a hangot – ez egy jelzés, amely figyelmeztet arra, hogy katasztrófa közeleg.   Véletlenül vagy nem,  itt egy  földrengés pontosan azon a helyen történt, ahol a hang észlelhető.  A kínai kormány szakértői a hangot egy állattal magyarázták meg, a sárgalábú gombfürjjel.  A rendőrség legalább négy lakost őrizetbe vett a pletykák online terjesztése miatt.

.

Szólj hozzá

Rejtélyek