2023. máj 26.

Az élő Föld

írta: Darius1
Az élő Föld

Bolygónkat egyedülállónak tekintik, mert kialakulhatott rajta az élet. Az élet magja akár az űrből is származhatott, sőt ez nagyon valószínű mind tudományos, mind mitológiai értelemben.. Számos különböző hipotézis létezik a Földről, köztük egy élő bolygó elmélete.

Ha figyelembe vesszük ezt az elméletet, kiderül, hogy bolygónk egyedülálló élőlény, amely képes szabályozni a hőmérsékletet, az éghajlatot, a légköri összetételt, a vízkészleteket, valamint az élet fenntartásához szükséges sok más folyamatot. De ha a Föld valóban élő szervezet, akkor az emberek rendes paraziták, amelyek elpusztítanak egy  szervezetet.  A holobiont egy gazdaszervezet és a benne vagy körülötte élő sok más faj együttese, amelyek szimbiózisuk révén ökológiai egységet alkotnak, például az emberek és a zátonyépítő korallok. A feltevést Gaia-hipotézisnek is nevezik (Gaia,  a Föld ősi görög istennője). Erről először James Lovelock beszélt Nagy-Britanniából. Nyilvánvaló, hogy korábban voltak más emberek, akik feltételezték ezt a lehetőséget, de James volt az, aki nagyon népszerűvé tette az elméletet. A korábbi neves tudósok közé tartozott Pyotr A. Kropotkin is. Számára az emberi élet középpontjában az a lényeges paradoxon állt, amely által egyrészt az ember a természet szerves része, egy evolúciós folyamat terméke,  teljes mértékben a természeti világtól függ az élelem, a víz és a levegő tekintetében. Másrészt viszont az ember bizonyos értelemben elkülönült a természettől:  a Föld évmilliárdok óta létezett, jóval az ember megjelenése előtt.


Néhány érv a természeti katasztrófák mellett azt sugallja, hogy a bolygó természetesen megpróbál megszabadulni a bolygó túlnépesedésétől és az emberektől, akik elpusztítják a szokásos ökoszisztémát. Ezek a folyamatok összehasonlíthatók a vírusokkal és mikrobákkal szembeni emberi immunitással. A test gyakran kiszorítja a betegséget bármilyen eszköz használata nélkül, így talán a bolygónak hasonló mechanizmusa lehet. Az élő Föld elméletének támogatói példaként említik azokat a folyamatokat is, amelyek az óceánok felhőinek kialakulásához kapcsolódnak, de említik az óceáni algákkal való kapcsolatot, amelyben kénmolekulák képződnek. Ezek az esőfelhők magjai, ezért ezt a folyamatot nem szabad figyelmen kívül hagyni. Bár korábban úgy vélték, hogy ez egy teljesen természetes folyamat, amelyet gyakorlatilag semmi sem befolyásol.  Ezenkívül a szakértők felvetik bolygó légkörének szén-dioxid mennyiségét. Amikor a szint emelkedik, a növények száma növekszik, így a szén-dioxid szintje visszatér a szokásosra a növények révén. Érdemes megjegyezni a vízkészletek egyensúlyát is, amely nagyon emlékeztet egy jól működő mechanizmusra.

A Xirang egy mágikus anyag a kínai mitológiában. Lefordítva lélegző földet jelent. A mítoszok egyes változataiban Gun ellopta a xirang-ot a Shangdi-tól (legfelsőbb isten). Minden nyomot hagy a Földön, az evolúciós folyamatok, amelyeken az emberek mennek keresztül, befolyásolják a bolygó fejlődését és fordítva.  A Föld teste, akárcsak a mienk energetikailag erős központokkal rendelkezik: tölcséreknek vagy csakráknak nevezik ezeket. Az első csakrát három pont egyetlen  háromszögbe való összekapcsolása képviseli - a Nagy Piramisok, a szintén egyiptomi Sínai-hegy és az Olajfák hegye Izraelben. A második csakra az Amazonas: a folyó és a dzsungel a Föld bolygó egyfajta méhét alkotja, a teremtés központját. A harmadik Tanzániában található, ez a Kilimandzsaró-hegy. A negyedik a Csendes -óceánban létezik, ami nem meglepő, mert régen őseink otthonának, az elsüllyedt lemúriai civilizációnak adott otthont. A Föld ötödik csakrája a bolygó egyik legrejtélyesebb helyén található - a Shasta-hegyen, az Egyesült Államokban. A hatodik csakra, a bölcsesség és a többdimenziós információ központja a Kailash-hegy, Tibetben. Ez a Föld harmadik szeme : egy hely, ahol a tudatosság kitágul és más valóságokba utazik. Minden planetáris bölcsesség ebben a csakrában gyűlik össze. Végül a hetedik csakra a Fuji-hegy Japánban, a halhatatlanság helye.

Vannak olyan folyamatok, amelyeket a legtöbb ember nem ért. Tehát talán még nem nőttünk fel arra a pontra, ahol felismerjük az univerzum tudatosságát és intelligenciáját. A kommunikáció eszköze pedig talán az álmok.

Szólj hozzá

Természet