2023. aug 14.

Titkos találmányok

írta: Darius1
Titkos találmányok

A titkos programok és találmányok fejlesztése eredendően olyan, amelyekről a lakosság nem tud vagy pedig csak a régi korok embere tudott róla. Az alkalmazott tudományok területén jelenleg zajló technológiai újítások közül sok találmány nyilvánosságra hozatala évbe telik vagy pedig soha nem derül ki.  Lehetnek olyan találmányok is, amelyet a nagyvállalatok és a világ leggazdagabb emberei eltitkolnak.

Vízmotor

Az  1970-es évek óta híresztelnek egy generátorral rendelkező motort, amelynek nincs szüksége olajra vagy annak származékaira a jármű működtetéséhez. A találmányt Spanyolország utcáin tesztelték ahol sokan tanúi voltak annak, hogy gőz jött ki a kipufogócsőből. Stanley Meyers olyan szabadalmakat regisztrált, amelyeket soha nem konszolidáltak. Gondoljunk csak arra a veszteségre amit ez jelentett az autóiparnak és az olajországok gazdaságának.

Római beton

Ebből a furcsa anyagból készült szerkezetek több mint 2000 éve fennállnak. Meglepő módon a belőle készült épületek tízszer hosszabb ideig tartanak, mint egy modern cementből készült szerkezet. A nagyon különleges beton létrehozásának anyagai valódi rejtélyek, de néhány hipotézis szerint a római beton fő eleme a vér.

Technológia a jelek zavarására

Jelenleg a Pentagon egy új eszközt rögzít, amely képes zavarni a rádiójeleket, hatástalanítani és lokalizálni a bombákat, megszakítani a GPS-jeleket, sőt még az ellenség pilóta nélküli repülőgépeit is. Egyesek úgy gondolják, hogy hasonló felszereléseket már teszteltek az amerikai katonai erőkkel való kapcsolatok során a Közel-Keleten. Az X-37 nevű lopakodó repülőgép 2015 óta kering a bolygó körül anélkül, hogy bárki pontosan tudná mi a küldetése. Az űrbe való kilövése hivatalos tiltakozást váltott ki néhány ország által, bár küldetése állítólag orbitális tudományos kísérletek végzése. Egyesek úgy gondolják, hogy a repülőgép zavarja az ellenséges műholdakat,  esetleg valamilyen légi kémkedést végez. Küldetését határozatlan időre meghosszabbították.

Szilfium

Ez egy furcsa növény, amelyet valaha fogamzásgátló módszerként használtak. Olyan értékes volt, hogy még az ókori Római Birodalom érméin is szerepel. Az ilyen fogamzásgátló szernek nem volt mellékhatásai, sőt még a nők hormonális ciklusának szabályozásában is segített. Sajnos a Silfium csak a Földközi-tenger egyik partszakaszának  egy kis foltján fordult elő, valószínűleg a túlzott kitermelés miatt eltűnt.

Jimmy Carter tengeralattjáró

Az amerikai fedett tengeralattjárót 2004-ben indították titkos küldetésekre, ezt az ország egyik elnökéről nevezték el. A tengeralattjáró képes észrevétlenül  behatolni a víz alatti optikai szálakba, hogy meghallgassa az el nem kötelezett országok kommunikációs csatornáit. Mint ismeretes, 2014-ben nyilvánvalóan kémkedett Észak-Korea kapcsán azon kevés küldetések egyikében, amelyeket ők sugároztak.

Áram nélküli hűtő

Ez egy olyan eszköz, amely belül lehűl, miközben az élelmiszereket hűtve és fagyasztva tartja anélkül, hogy elektromos áramra lenne szükség. A teljesen környezetbarát berendezés olcsó és könnyen előállítható az üveg- vagy jégadagolótól a hűtőszekrényig, így az iparág nem is foglalkozott marketinggel.

Felhőromboló

Wilhelm Reich ( egyszerűen Cloudbuster vagy Felhőromboló ) nevű esőfelhő-szórógépét 1950-ben sikeresen tesztelték pozitív eredményekkel szó szerint esőt okozva. Sajnos az FDA-nak (Egyesült Államok Élelmezési és Gyógyszerészeti Igazgatósága) nem tetszett neki az ötlet, cenzúrázta a projektet és megsemmisítette a prototípust. Az FDA azzal magyarázta ezt, hogy a gép  környezeti károkat okozott, de az összeesküvés-elméletek azt sugallják, hogy ezzel a találmánnyal mindenki élelmiszer-termelővé válhat, így megszűnne a versenypiac.

Damaszt

Az indiai Wootz acélból származó damasztacél legendás keménységéről, rugalmasságáról és szinte örök életéről híres. Kardok és harci fegyverek készítéséhez használták a tizedik és tizenhatodik század között. Az acél kovácsolásának titka elveszett a  hamisítók miatt. Jelenleg  küzdenek azért, hogy megtalálják a módját annak, hogy újra létrehozzák ezt a fémet, de sikertelenül.

Stradivari hegedűk

Ezek az olasz hegedűk 1650 és 1750 között készültek. Híresek arról, hogy olyan hangminőséget bocsátanak ki, amelyet a modern hangszerek vagy eszközök nem tudnak elérni.  A titkos készítési módszer örökre elveszett a Stradivari család, a hegedűk alkotóinak halála után. 

Görögtűz

Egy gyújtófegyver volt, amelyet a Bizánci Birodalom katonái használtak. A bizánciak jellemzően tengeri csatákban használták, mivel még a vízen is tovább éghetett. A görögtűz összetevői, gyártási  folyamatai nagyon gondosan őrzött katonai titkok voltak. Olyan szigorú volt a titoktartás, hogy napjainkban nem tudni semmit erről. Leginkább úgy értelmezhető, mint egy sok összetevőből álló teljes fegyverrendszer, mindegyikre szükséges volt ahhoz, hogy  hatékony legyen.

Örökmozgó

Schauberger állítólag feltalálta az ingyenes energiát egy örökmozgó eszköz révén, de ezt az amerikai kormány eltussolta.  Az örökmozgó eszközök a fizika alapvető törvényei szerint lehetetlenek, mivel sértik az energiamegmaradás törvényét. Schauberger soha nem állította, hogy feltalálta az örökmozgó gépeket, ehelyett azt állította, hogy a Föld természetes erejét használta. A második világháború után Schauberger-t elfogták, majd kilenc hónapig fogva tartották. Elkobozták minden dokumentumát és prototípusát.

Kronovízió

Ernetti atya nemcsak a velencei régióban végzett ördögűző munkája révén vált ismertté, hanem  a kronovízió nevű találmánya által is. Az 1960-as években állítólag  időnézőt alkotott  egy olyan csoport részeként, amelynek  a Nobel-díjas Enrico Fermi és Wernher  Braun is tagja volt. A gépet kronovízornak hívták, melynek segítségével látták és hallották a múlt eseményeit. Ernetti magyarázata szerint a tárgyak által kibocsátott fényenergia és hang a környezetükben rögzül, így a kronovizor megfelelő használata az említett energiából rekonstruálhatja a múlt eseményeinek egy meghatározott halmazából annak képeit és hangjait. Állításai nem bizonyítottak.

Iszkander-M

Napjainkban is alkalmaznak titkos találmányokat nem feltétlenül legálisan. Ezek a  rövid hatótávolságú ballisztikus rakéták egy korábban ismeretlen csalit bocsátottak ki, amelyet a légvédelmi rendszerek elkerülésére terveztek Oroszországban. Becsapják a légvédelmi radarokat és más rakétákat. Mindegyik olyan rádiójeleket állít elő, amely zavarja vagy meghamisítja az ellenséges radarokat, amelyek megpróbálják megtalálni az Iszkander-M-et, valamint hőforrást tartalmaznak a bejövő rakéták vonzására. A tisztviselő, aki nem volt felhatalmazva arra, hogy nyilvánosan beszéljen hírszerzési ügyekről, névtelenség mellett mondta el ezeket. Mindez segíthet megmagyarázni, hogy az ukrán légvédelmi fegyverek miért tudták nehezen elfogni az orosz Iszkander rakétákat 2023-ban.

 

Szólj hozzá

Rejtélyek