2023. sze 19.

Gabonakörök

írta: Darius1
Gabonakörök

Néha nyomai maradnak a földönkívüli űrhajók földi tartózkodásainak. Fennáll nyilván a csalás lehetősége is, sőt akár időjárási jelenség is okozhatja a kör alakú, különböző méretekben létező ábrák némelyikét. De mivel utólagosan bebizonyosodott, hogy régen is léteztek hasonló alakzatok, az összes közölt eset manipulálása nem valószínű. Noha a legtöbb ember úgy gondolja, hogy a gabonakörök viszonylag fiatal jelenségek, történetük valójában sokkal régebbre nyúlik vissza, mint azt gondolnánk. De nem maradhattak fenn bizonyítékok, mivel az idő erodálja felszínüket, az első bizonyíték egy 1678-ból származó brosúra. A Rare brosúra az angliai Hertfordshire-ben történt furcsa eseményről szól, amikor egy éjszaka a mezőn megjelenő spirális körökről azt mondták, hogy az ördög munkája. A helyiek azt is látták, hogy a körök melletti mező lángol. Azóta körülbelül 10 000 gabonakörről számoltak be szerte a világon. A különböző minták sokféle formában és méretben léteznek, nem megmagyarázott módon jelennek meg egyik napról a másikra. A gabonakörök felfedezése után  az emberek szokatlan és megmagyarázhatatlan eseményekről számoltak be a formációk helyén és annak közelében. A  furcsa dolgok között szerepel az elektromos eszközök meghibásodása amikor a helyszín közelében vannak. A körökön lebegő helikopterek áramkimaradásokat tapasztaltak, a kamerák meghibásodtak miután bekerültek a kör belsejébe, de az  autók sem tudtak elindulni. Senki sem tudja még, hogy mi okozza ezeket a jelenségeket és pontosan emiatt a média nem közli az újabb felfedezéseket, hacsak az közben nem válik széles körben ismertté.

Voltak olyan körök, amelyek egymás után keletkeztek, ezért fennáll az a lehetőség is, hogy földönkívüliek próbálnak üzenni ezáltal jelek formájában, amit nem tudunk megfejteni. Természetesen a gazdáknak nem áll érdekükben tönkretenni saját földjeiket és ha másvalaki is csinálná azt, ezt csak úgy tudná elérni, ha az égből alkotja meg.  A termelők észrevennék a mezőjük fölött lebegő helikoptert vagy nagy darut. Persze mindig vannak olyan személyek, aki kihasználják a jelenségből fakadó előnyöket. Mindössze három embert tartóztattak le a növények károsítása miatt, hogy gabonakört hozzanak létre. Ha figyelembe vesszük, hogy több mint 10 000 esetről számoltak be, ez hihetetlenül kevés. A körök sok furcsasága között szerepel az a tény, hogy a talajban itt változások történnek. Senki sem biztos abban, hogy mi okozhatja ezeket a változásokat, de  a legtöbb eredmény vaslerakódásokat mutatott a talajban. Annak ellenére, hogy olyan sok gabonakör jelent meg az évtizedek során, a tudósok körében nem történt semmilyen nyilvános mozgás, hogy komolyabban megvizsgálják ezeket. A hivatalos nézőpont szerint tudományos egyetértés van abban, hogy a gabonakörök szinte minden esetét ember okozta. A beszámolók szerint a tanúk azonban furcsa károkat figyeltek meg gabonanövényeiken. A körök körüli növények gyakran megduzzadnak bizonyos helyeken, a sugárzási szint is nagymértékben megnő. Ilyenkor gömböket láttak sokan az égen, amelyek vörösre színezték az eget. További közös pont minden gabonakörben az, hogy szinte mindegyiket éjszaka hozták létre, ezt  a szempontot figyelembe véve csökken annak a lehetősége is, hogy időjárási jelenség okozza a képződményeket, ami önmagában is valószínűtlen, hiszen nem sima körökről van szó a legtöbb esetben.

Az Egyesült Államokban is rengeteg furcsa képződmény jelent meg az ország egész területén. Ezek közül néhány az indiánok által lakott területeken keletkezett, az itt élő törzseknek pedig saját elméleteik vannak arról, hogy mik lehetnek ez. Szerintük a  Csillag népének alkotásai, akik lejöttek a Földre valamilyen okból kifolyólag. A környéken járva R. Ridge egy szokatlan sziklára bukkant furcsa szimbólummal. A kőzet mágneses volt, ellentétben a környéken általában előforduló más sziklákkal. Ridge úgy döntött, hogy megvizsgálja a sziklát, ezután  rájött arra, hogy egy 1996-ban Angliában felfedezett gabonakör pontosan ugyanazt a szimbólumot tartalmazta. Tolyatti városa mellett, Oroszországban is dokumentáltak egy furcsa esetet, ami azért volt különös, mert pontosan tíz évvel előtte egy napos különbséggel 1995-ben ugyanezt látták a helyiek. Magyarországon is fedeztek fel gabonaköröket. Példa erre a Heréd határában, egy kölestáblában keletkezett kör. A nyolc méter átmérőjű körben a gabonaszálak egymással teljesen összefonódva feküdtek a földön, a kör kerülete mentén pedig a négy világtáj irányába további egy-egy két méteres átmérőjű gabonakor helyezkedett el. Mind az öt kör száliránya az óramutató járásával ellentétes volt; semmiféle jel nem mutatott arra, hogy mindez emberkéz alkotása lenne.

Szólj hozzá

Rejtélyek