2023. sze 20.

Biringan

írta: Darius1
Biringan

Biringan egy fantomváros a Fülöp-szigetek Samar tartományában (sziget). Pontos meghatározott helye is van, de mivel egy másik világ része, emberi szemmel nem látható. Úgy gondolják, hogy Calabayog és Cataman között kell keresni az elveszett várost, ezeken a területeken ha egy jármű áthalad, közben valójában Biringanban van, így az útjuk soha nem érne véget, mivel körbe-körbe mennének. Ennek oka az, hogy itt az idő másképpen létezik. Azonban csak néhány kiválasztott juthat el ide, mások számára láthatatlan marad továbbra is. A fákat portálként, vagyis átjáróként használják a másik világba. A helyiek szerint az erdő fái élnek, általában éjszaka aktívak, amikor ágaik karokká változnak és magukkal ragadják az arra járókat. Hét ilyen portál létezik, egyikük a Pagsanghan város mellett.  Pagsanghan egyik részén van olyan hely, ahol sok fa nő. Akár erdőnek is lehet nevezni, az itt lévő két magas fáról úgy hiszik, hogy kapu Biringan központjába. Ezt a világot az Engkantos vagy Elvarázsolt uralja, aki valójában egy démon. Rajta kívül más természetfeletti lények is élnek itt. Ezek olyan mágikus képességekkel rendelkeznek, amelyek az emberi elme számára nem érthetőek. Viszont az itt élő túlvilági lények bármilyen emberi vagy állati formát felvehetnek. Az egyik történet egy Carolina nevű lányról szól, aki két barátjával elment Samar-ba nyaralni. Carolina nem tért vissza Manilába. Ehelyett levelet írt a családjának, amelyben elmagyarázta, hogy boldogan él új otthonában. A levélen a feladói címzésben a Biringan nevű város szerepelt. Samar lakói és látogatói többször láttak egy nőt Pagsanghan és Gandara közötti hídon, akiről azt hiszik Carolina lehet.

Biringant úgy írják le, mint egy várost, amely a vizektől a felhőkig emelkedik. Sokkal modernebb, mint a mai gazdag nagyvárosok, köztük Hongkong vagy Manila, minden megtalálható itt, amire valakinek szüksége lehet. Ráadásul olyan technológiák léteznek itt, amelyek  napjainkban még nem ismertek.  Egy nap  építőanyagokat Manilából küldtek Biringan címére szállítási utasításokkal együtt. A tehergépkocsi vezetőjét utasították arra, hogy menjen egy földúthoz, majd hagyja ott a rakományt. A munkások így tettek, de másnapra a fűrészáru eltűnt. Néhány ember azt állítja, hogy látta a várost. Tengerészek  néhány percig láttak egy  fényvárost holdtalan éjszakákon.  Jelentések készültek egy japán cég műholdas képeiről, amelyek állítólag fényesen megvilágított földterületeket mutatnak a régióban, emiatt  a japánok azt hitték, hogy a területen gazdag arany- és uránlerakódások vannak. Azonnal megkezdték a munkát, létrehoztak egy nagy bányatelepet San Jorge városában, ám rejtélyes balesetek és eltűnések sújtották a tervezőket kezdetektől fogva. Mindez arra kényszerítette a japán társaságot, hogy megszüntessék a kitermelést csőd elkerülése és veszteségeik csökkentése érdekében.

Biringan elveszett városához kötik a Juanicito hidat, amely összeköti Samar-t egy másik szigettel, Leyte-vel. Úgy gondolják, hogy a híd átkozott, mert évtizedek óta az emberek azt állítják, hogy furcsa sötét figurák árnyékait látják éjjel. Akik elég bátrak ahhoz, hogy éjszaka átmenjenek a hídon, általában rossz szagot éreznek, furcsa hangokat hallanak, majd bénító félelmet éreznek amiatt, hogy valaki figyeli őket. Aki éjszaka a hídra merészkedik, nem tér vissza többé vagy pedig betegség fogja kínozni. Többen láttak a hídon egy fekete ruhába öltözött nőt, aki arra kényszeríti az áthaladókat, hogy hallgassák végig élettörténetét. Aki viszont nem tesz eleget ennek, azt magával viszi a másik világba, feltehetően Biringanba.

A környéken egy másik gonosz túlvilági lényben is hisznek, amely szerintük Biringan egyik lakója. Kelet-Samar közepén, ahol a sűrű dzsungelben a falvak lakói halászatból élnek, rendszeresen felbukkan az aswang egyik formája, a manananggal. A Dalisay nevű faluban éppen egy ünnepet tartottak, amikor annak csúcspontján megjelent egy Miguel nevű ismeretlen.  Mivel ő nem volt más, mint egy Manananggal, hipnotizálni tudta az embereket. Egy Maria  nevű nő elvitte Miguelt otthonába, ahol szállást kínált neki. Maria később maga sem értette miért cselekedett így és fogadott be otthonába egy ismeretlent. Csak később jött rá, hogy ennek oka terhessége volt,  a gonosz kedvenc eledele ugyanis a nők hasában formálódó magzat. Éjszaka Maria arra lett figyelmes, hogy Miguel ébren volt, a folyosón járkált és szeme vörösen fénylett.  Miután észrevette, hogy lebukott átváltozott. Teste kettévált, belei kilógtak és szájából egy hosszú hegyes nyelv bukkant elő. De Maria-nak sikerült elmenekülnie időben, közben felriasztotta a falu többi lakóit is. Ők azonban nem hittek neki, azt hitték megőrült. De Maria annyira kitartóan győzködte őket igazáról, hogy sokan követték őt otthonába, ahol szüleit holtan találták nyakukon egy mély sebbel. Testük  egy múmiához hasonlított, ugyanis kiszívtak belőlük minden vért. De nem ők lettek az egyedüli halottak a faluban, a későbbi napokban ugyanolyan módon ölt meg másokat is az aswang. A falu gyógyítója ekkor látta azt, hogy cselekednie kell, ő tudta a titkát annak, hogyan kell visszaszorítani a gonosz túlvilági szellemeket Biringanba. Felkereste Maria-t otthonában, majd átadott neki egy amulettet. Maria ezután elment az erdő mélyére, ahol az amulett segítségével arra kényszerítette a manananggal-t, hogy térjen vissza otthonába.

 

 

 

 

Szólj hozzá

Ázsia