2023. dec 01.

Utak az ismeretlenbe

írta: Darius1
Utak az ismeretlenbe

Kevesen gondolják azt, hogy az erdőkben lépcsők vagy utak lehetnek, amelyek sehova nem vezetnek. Ilyen helyek azonban a világ erdőiben  állítólag valóban léteznek, néhányuk építése több évszázadra nyúlik vissza, míg mások nem olyan régen épültek, csak rossz helyen

 

Cannock Chase körüli erdő, Anglia
Itt  az események szemtanúja egy M. Johnson nevű ember volt, aki  a természetet tanulmányozta. Kutatásai  közben rájött arra, hogy a környék sok tekintetben  megváltozott. Ahogyan később kiderült, anomália van ezen a területen. 2001-ben itt az erdőben minden tárgy, emlékhely, jelzőtábla eltűnt, más fák jelentek meg, amelyek korábban nem voltak ott. Johnson egyszer négy furcsa alakot látott, akik időközönként más-más helyeken bukkantak fel az úton. Csak távolról néztek ki embereknek, sokkal inkább hasonlítottak földönkívüliekhez aránytalan testalkataik miatt. Egy darabig követte őket, de eltűntek a szeme elől. Amikor azt tapasztalta, hogy egyikük keze a vállán nyugszik, Johnson nagyon megijedt, úgy érezte nincs teste és nem érzékeli a valóságot. Ezután minden helyreállt, a hely a korábban látott módon nyilvánult meg, látta ismét a jelzőtáblákat, az eredeti fákat és a temetőt is. A helyiek gyakran láttak itt földönkívülieket, vérfarkasokat és kísérteteket is.  A vérfarkas neve itt kutyaember. A fekete szemű gyermekek egy másik Cannock Chase-ben látott jelenség, a sétálók beszámoltak arról, hogy amikor egy magányos kisgyermekhez közelednek, akitől megkérdezik mire van szüksége vagy hol vannak a szülei, ezután a lány ijesztő, torz hangon beszél hozzájuk, akinek a szemeit teljesen feketék. Mivel különböző gyermekekről szólnak a beszámolók, amelyek lehetnek lányok és fiúk is egyaránt, nem egy van belőlük. A velük történő találkozás a fenti történethez hasonlóan emlékezetvesztést, émelygést okozott az emberek szervezetében.

Fülöp-szigetek

Torkik rendőr, akinek munkája az erdőkben eltűnt turisták megmentése, egy furcsa létráról beszélt. Egy napon a környéken kutatva addig nem létező lépcsőre bukkant, amely sehova nem vezetett. Amint Torkik a tárgyhoz közelebb ment, hogy jobban megszemlélje, megtámadta a bokorból kiugró nagy kutya. Annak érdekében, hogy el tudjon menekülni előle, a rendőr felmászott a lépcsőn. Ezután visszanézve azt látta, hogy a kutya már nem üldözi, így lement a lépcsőn és elment a bázishoz.  Itt ismerősei és barátai nagyon megörültek érkezésének, mivel már eltűntnek nyilvánították, ugyanis öt évig volt távol.

Kambodzsa

Siem Reap tartományban áll egy régi romos emlékmű, amelynek kőlépcsői vannak. Építésének pontos dátuma ismeretlen, mert nem lehet meghatározni, a XII.. századra gondolnak ezt illetően, de a feltárt leletek ellent mondanak ennek különböző kormeghatározásuk alapján. Nem tudják milyen célt szolgáltak ezek a lépcsők, mert hirtelen véget érnek. Egyesek szerint a helyen dolgozó kőbánya munkásainak építették, mások szerint pedig a  régen itt állt  Mahendra Parvat városához vezettek, amely napjainkban liánok által benőtt romváros. Kísérteteket észleltek errefelé többször, sokan eltűntek.

Clinton út, Új Jersey állam

A városi mítoszok szerint amikor valaki éjfélkor kimegy az útra ezen a területen, a bokrokból megjelenik egy vörös szemű szürke farkas. Az utat körülvevő erdőben sétálva bárki hallhat és láthat ismeretlen lényeket, amelyek a növényzet között rejtőznek el. A kételkedőknek azt javasolják, hogy álljanak meg éjfél körül az úton átmenő hídon, majd dobjanak érmét a folyóba. Ekkor a halott fiú szelleme vissza fogja dobni azt. Voltak hírek a semmiből felbukkanó fekete teherautóról, amely üldözőbe vette a többi kocsit,  mivel azok utasait ki akarja szállítani járművükből. Ezenkívül gyakran az autók lámpái villogni kezdenek anélkül, hogy bekapcsolnák őket vagy a motor leállása ellenére elindul a jármű.

Belchen alagút, Svájc

Az Alpokon átvezető alagút hossza több mint 3 000 méter hosszú, ahol többen látták a fehér asszony kísértetét. Néha úgy jelenik meg az utazók előtt, mint aki segítségre szorul teljesen fehérbe öltözve. Miután beül valakinek az autójába, nem sokkal később nyomtalanul eltűnik és hamarosan egy baleset történik ott, ahol felvették.

Viterbo, Olaszország

Szokatlan lépcsők a  Viterbo melletti erdőben Bomarzo etruszk piramisnál figyelhetőek meg, amelyet Kr.e. 700 körül építettek, funkciója vallási szertartások során használt oltár. A kutatások csak 2008-ban hozott eredményt, mivel a helyet nem volt könnyű megtalálni az épület rejtett struktúrája alapján.

Törökország, Kappadókia

A gyilkos lépcsőház története egy erdész révén vált ismertté, aki társával együtt rábukkant erre az épületre egy erdőben. Partnere ekkor úgy döntött felmegy ezeken a lépcsőkön, hogy megtudja merre vezetnek. Miután felért a tetejére, félrehúzott egy kiálló ágat, amely eltakarta a kilátást. Ekkor valamilyen ismeretlen tárgy levágta a kezét, amely leesett a földre, majd eltűnt. Egy másik erdész is megemlítette ugyanitt az ismeretlen épületet, amikor látott felmenni oda egy turistát. Visszatérése után a lányt holtan találta meg, majd beültette autójába és elvitte a legközelebbi kórházba. Itt a patológus szerint a lány aortarepedés következtében halt meg.

Oroszország, Krasnodar terület

 

Az internet elterjedése után egy nő megosztotta  történetet, amely gyermekkorában történt az ő nagyanyjával, Katya-val a  múlt század 20-as éveiben. Akkoriban az első világháború után és  a közelgő tőzsdei válság  előtt mindenki nehéz volt a megélhetés. Katya apja szabó volt, a forradalom előtt még saját műhellyel is rendelkezett, amit később be kellett zárjon. A környező falvakat járva talált rá a munkáját igénylőkre. Ha nem élt messze lakhelyüktől a vevő, akkor az apa magával vitte feleségét és lányát is. Az egyik ilyen utazás alkalmával történt a különös eset. A munka elvégezte után a család tagjai a vasútállomáshoz indultak, hogy a vonattal hazatérjenek. De az állomás messze volt a falutól, előbb egy öt kilométeres szakaszon át kellett menniük az erdőn, ráadásul este volt már. Katya gyorsabban tudott menni szüleinél, ezért néha előre ment, hogy ellenőrizze mi van a kanyarokon túl, mivel sok farkas élt arra. Habár a farkasok ritkán támadtak nem magányos emberekre, ennek ellenére így is mindenki félt ezektől az állatoktól. Viszont Katya nem farkasokat látott, ahogyan ő azt előre gondolta.  Egy fekete ruhás alak állt előttük az útszakasz másik végén, aki egy kisebb koporsót tartott a karjaiban, mintha az baba lenne. A szabó azt mondta feleségének és lányának, hogy menjenek át az út másik oldalára és ne nézzenek szét, ő majd beszél az illetővel. Miután visszatért, arca komor volt és sápadt, a nők kérdéseire nem válaszolt semmit. Csak annyit mondott, hogy a járókelő a fekete vámpír nevű szörny volt, aki  torokgyík vagy diftéria révén elszívja az emberek torkából a vért. Az elkövetkező néhány hétben a falu lakói ebben a betegségben szenvedtek, a lakosság fele meghalt. Katya apja azonban valamilyen módon megmentette családját. Elizavetinskaya falun napjainkban egy autópálya halad át, ezen a szakaszon azóta is történnek gyakran véres balesetek,  a közlekedési rendőrök nyilatkozatai alapján legtöbb nem magyarázható meg logikusan, mivel betartották a szabályokat. Többen azt mondták, hogy vezetés közben elment  a látásuk hirtelen. A helyiek szerint régen itt temető volt. További furcsaságnak számít, hogy a balesetet szenvedők kifolyt vérét nagyon gyakran  felszívta a föld vagy valami egyéb.
Horvátország

Az A3-as  Horvátország egyik fő autópályája. Az út egy rövid szakasza, a Staro Petrovo  és  Nova Gradiška között állítólag kísértetjárta a balesetek és a paranormális találkozások nagy száma miatt. A helyiek a föld alatti vizeket és a  sötét erőket hibáztatják a vérontásért, mondván a járművezetők hallucinációkat és megmagyarázhatatlan jelenségeket tapasztalnak . A legenda szerint a munkavállalók sírkövekből származó cementet, műemlékekből és sírokból származó anyagokat használtak az autópálya elkészítéséhez. Dolores Lambasa filmsztár 2013-ban meghalt egy autóbalesetben ezen a szakaszon. Pontosan hét évvel korábban és mindössze 60 méterre a helytől ugyanabban az órában a macedón énekes, Tose Proeski hasonló körülmények között halt meg.

India

A Kashedi nevű útszakasz Mumbai és Goa között épült.  Nagyon sok beszámoló érkezett olyan esetekről, amikor leparkolva valahol , majd kiszállva az autóból egy láthatatlan dolog karcolásokat, vágásokat és mélyebb sérüléseket okozott egyes személyeken. Csonkításokról is vannak hírek,  több tanú által megerősítve különböző esetek során egy láthatatlan erő  feldarabolt embereket az autópálya szélén. Közben úgy tűnt, mintha hadakoznának valakivel. Gyakran eltűntek autók csomagtartójából a hús alapú ételek. A néphit szerint  emberevő boszorkányok járnak erre, akik ragadozó életmódot folytatnak.

 

 

 

Szólj hozzá

Rejtélyek