2023. dec 31.

Gravitáció nélküli helyek a Földön

írta: Darius1
Gravitáció nélküli helyek a Földön

Nem olyan helyekről lesz szó, amelyek az űrben vannak, ahol nincs gravitáció. Sok furcsa hely létezik a Földön is, amelyek titkait az ember még nem oldotta meg. Az itt zajló rendellenes folyamatok nem bizonyíthatóak a logika és a fizika törvényeivel.

Santa Cruz- erdő, Kalifornia

Kaliforniában Santa Cruz város közelében található egy hely, ahová nagyon sokan ellátogatnak. A zónához való közeledést messziről érzik az emberek. A szív gyorsabban kezd verni, enyhe eufória állapot alakul ki. Mindez egy kisebb testhő emelkedésnek tulajdonítható, amelyet le kell küzdeni  azelőtt, hogy valaki belépne az anomáliába.  Ennek határán egy kétméteres betonoszlop fekszik a földön.  Ennek egyik vége a tisztáson kívül áll, azaz a normál gravitációval rendelkező területen, a másik viszont belül a rendellenes zónán. A turistákat gyakran elkísérő kalauz egy speciális eszközt vesz elő, amellyel bebizonyítja a látogatóknak, hogy az oszlop vízszintesen lett elhelyezve. Ezután kiválaszt két egyforma magasságú embert, majd megkéri álljanak az oszlop egyik-másik végéhez. Az anomáliában lévő ember sokkal alacsonyabbnak látszik, mint  a másik  minden esetben. Ezután helyet cserélnek, ekkor már a másik ember tűnik sokkal alacsonyabbnak. Ezt a tisztást  Santa Cruz közelében a múlt században fedezte fel G. Conzer, ahol saját testsúlyát különösen könnyűnek érezte. Minden nap eljött ide, mert ezen a helyen sosem fájt a feje agydaganata ellenére. Így nem meglepő, hogy épített magának egy kunyhót, amelyet ezentúl lakóhelyként használt. A mai napig ott áll, azonban a tető már nagyon meghibásodott. Azok az emberek, akik megpróbálnak közelebb kerülni az épülethez, furcsa nyomást éreznek: számukra úgy tűnik, hogy egy láthatatlan elasztikus fal áll útjukban, amelyet meglehetősen nehéz legyőzni. Erősen előre kell hajolnunk, mintha a szél ellen küzdenének. Meg kell jegyezni, hogy itt az iránytű nagyon furcsán viselkedik. Helyesen mutatja a világ oldalait  egy méter magasságban és afölött, de ha leengedik, akkor a nyíl össze-vissza forog.  Ha a dombról legurítanak egy nehéz fémgolyót, az félúton megáll, majd visszagurul, de ugyanígy a nem fémes tárgyak is. A kunyhó közepén hetente egyszer, általában kedden este néhány másodpercig a súlytalanság állapota következik be, vagyis aki éppen ott áll, az felrepül a plafonig.

Salantina-tó, Argentína

 Argentínában a hírek szerint található az egyik földi körülményekhez képest rendellenes zóna, a Salantina-tó, ahol a gravitáció egyszerűen néha kikapcsol. Tehát nem mindig van így és szabálytalan időközönként bukkan fel újból, de bizonyítottan valós dolog. Ha a gravitációs erő  ki van kapcsolva, az emberek  a levegőbe röpülnek függetlenül attól, hogy hol voltak abban az időben: a vízben vagy a tóparton.  A helyet titkosították, mivel a tó neve hivatalosan nem fordul elő sehol, ennek ellenére a róla szóló beszámolók fennmaradtak mind. Ismeretlen erő hatására az emberek felszállnak a levegőbe és akár három méterre a tó fölött is lehetnek. Ha nem mozognak, akkor ez a súlytalanság körülbelül 30-40 percig is eltarthat. Azonban bármilyen hirtelen mozdulat megszakítja ezt a súlytalansági állapotot. A tudósok még mindig nem találtak logikus magyarázatot erre . Így egyelőre még ennek a rendellenes zónának a rejtélyei továbbra is megoldatlanok. Annyi bizonyos, hogy időtartama néhány másodperctől másfél óra hosszáig tarthat.  Néhány bátor ember rendszeresen kísérleteket végez a tónál. Akiknek sikerült megszabadulniuk a gravitációtól, ezt az állapotot  a víz alatti úszás élményéhez hasonlítják, de ugyanakkor mindegyikük szerint nem jó érzés átélni ezt a fajta tehetetlenséget, amelynek leginkább a megszűnése okoz sokkos élményt, amikor  a gravitáció visszatér és ők a földre zuhannak.

1997 eleje óta a helyi lakosok és a turisták kerek repülő tárgyak megjelenését látják a tó és környéke felett. Ezek a tárgyak általában élénk sárga színűek, kiszállnak a vízből vagy eltűnnek benne. Az argentin folyóiratokban és a médiában sok fénykép található ezekről az azonosítatlan repülő tárgyakról. Egyes kutatók a súlytalanság jelenségét közvetlenül a tó alján élő ismeretlen lények tevékenységével társítják. Carlos Penas fizikus megosztotta benyomásait az általa itt tapasztalt súlytalanságról:. Először féltem, egyúttal semmit sem értettem. Másfél méterrel a víz felett lebegtem, majd elkezdtem kiáltozni, miközben  a karjaim felfelé emelkedtek a vízszintes állapotuk eléréséig. Második alkalommal  egy tóban úszó lányt és fiút láttam felemelkedni a levegőbe.  Ezután sok időmet szenteltem a tó megfigyelésére. Húsz év alatt több mint száz esetet örökítettem meg, de voltak azonosítatlan repülő és úszó tárgyak is, amelyekre nem találtam magyarázatot. Saját szememmel többször láttam UFO-kat és lebegő embereket. Sőt magamon is tapasztaltam.  A lényeg az, hogy ne mozogjunk, különben leáll a folyamat.

 

 Más helyek

Az Amendoim nevű utca Brazíliában arról híres, hogy meredek lejtőjén az  autók maguktól felfelé indulnak, habár ezt sokan optikai csalódásnak tartják. Ez az álláspont biztosan nem magyarázható nagyobb területek kapcsán, viszont ezekre tudományos feltételezések is vannak: A Hudson-öbölben, amely Kanada angol és franciák lakta területeit úgymond kettévágja, már az 1960-as évektől ismert a gravitáció hiánya. Ugyancsak gyenge arányban nyilvánul meg az Indiai-óceán északi részén,  ahol nagy területen köztudottan legalacsonyabb a jelenléte, valamint a Kunlun-hegységben (Kína), a Himalája magas hegyein és az Antillák szigetcsoport mentén. Ezeken a helyeken azonban nem jegyeztek fel olyan furcsaságokat, mint például az emberi lebegés, itt a gravitáció hiánya korántsem annyira erős. Viszont  a felsoroltakon kívül egyes helyeken annál inkább. Oroszország ázsiai részén nem messze Krasznojarszktól áll egy Vörös hegygerinc nevű szikla. Itt a beszámolók szerint valamilyen energia felemelte az embereket a levegőbe vagy mellkason ütötte őket, aminek következtében a földre zuhantak. Az Aragats, Örményország legmagasabb csúcsának aljában található dombon a folyó felfelé áramlik, ezenkívül a be nem indított autók is gyakran felfelé kezdenek emelkedni. Ez a jelenség egyéb tárgyakra is kiterjed, de több erre járó ember is megtapasztalta azt, hogy felemelkedtek a levegőbe.

 

 

 

 

Szólj hozzá

Természet