Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
2023. már 30.

Az óriáspók

írta: Darius1
Az óriáspók

A pókok megjelennek a görög mitológiától az afrikai folklórig terjedő legendákban és mítoszokban, sőt  hosszú geoglifaként is a perui Nazca-sivatagban. A pókok különböző színekben és méretekben fordulnak elő, kezdve a nagyon aprótól (a szamoai mohapók mindössze 0,3 mm-es) az extra nagyig (a Góliát madárevő pók ) és a mitológiai J'ba Fofi , amelynek lábfesztávolsága 1-2 méter hosszú.

A J'ba Fofi mélyen Kongóban él, és a bennszülöttek szerint  hálókat építenek fáról fára, a leveleket egyfajta álcázásként használva, gyakran keresztezve a vadösvényeket. Dél-Amerikában az Amazonas-esőerdőben az óriáspókok más hálótechnikát alkalmaznak,  barázdákat ásnak a fák gyökerei alá, hálókkal és botlókötelekkel ...

Tovább Szólj hozzá

Afrika és Óceánia

2023. már 30.

Titokzatos sötétség

írta: Darius1
Titokzatos sötétség

Az egyedülálló titokzatos jelenség, amelyet titokzatos sötétségként ismernek, ritka jelenség és nincs tudományos magyarázata. Csak annyit tudhatunk, hogy  élményeik után az emberek hosszú ideig teljes zavartságban és mentális sokkban vannak.  Egyik beszámoló, amelyről a sajtó sokat írt,  1954. július 16-án történt a franciaországi Arles-ban. Itt egy bizonyos Marais Genis megmagyarázhatatlan természeti jelenséget tapasztalt. Ez a nő akkor 55 éves volt. Látogató nővérként dolgozott, és gyakran látta el munkájából adódó feladatait. A Catillion család aznap alkalmazta.

Aznap nagyon szép idő volt. A nő babakocsiba tette a gyermeket, és ebéd után sétálni indult vele a legközelebbi parkba. Gyakorlatilag nem voltak ott emberek, a nő ...

Tovább Szólj hozzá

Rejtélyek

2023. már 28.

A földalatti királyság

írta: Darius1
A földalatti királyság

A bölcsesség jobb, mint a tudatlanság, de talán nem mindig. Milyen messzire kell elmennie valakinek, hogy bölcs férfivá vagy nővé váljon? Vannak idők, amikor azt kívánjuk, bárcsak soha ne tapasztaltunk volna meg bizonyos eseményeket, mert túl magas árat fizettünk a bölcsesség megszerzéséért.

Shahmaran legendája egy szép, de szomorú történet egy olyan emberről, aki figyelemre méltó bölcsességet szerzett, de nem megfelelő eszközökkel. Bár élete hátralévő részét híres és tisztelt bölcs emberként töltötte, szíve mindig tele volt bánattal. Soha nem tudta elfelejteni azt a csodálatos, intelligens teremtményt, akivel találkozott és elveszítette. 

A kígyó évezredek óta fontos szerepet játszik őseink életében. Sok ősi ...

Tovább Szólj hozzá

Ázsia

2023. már 27.

A herceg és a szfinx

írta: Darius1
A herceg és a szfinx

Volt egyszer egy herceg Egyiptomban, őt Thutmose-nak hívták,  Amenhotep fáraó fia  és III. Thutmose unokája, aki a nagy királynőt követte, Hatsepsut-ot. Sok fivére és féltestvére volt, de mivel ő lett a fáraó kedvenc fia, mindig összeesküvést szőttek ellene. Általában ezeknek a cselekményeknek az volt a célja, hogy a fáraó azt gondolja, hogy Thutmose méltatlan vagy alkalmatlan arra, hogy kövesse őt. Megpróbálták a népet és a papokat is becsapni azzal, hogy Thutmose kegyetlen és felelőtlen,  nem tisztelte az isteneket, így rossz uralkodója lenne Egyiptomnak.

Mindez nyugtalanná és boldogtalanná tette Thutmose-t. Egyre kevesebb időt töltött Théba-ban vagy Memphis-ben  ,  a fáraó udvarában, viszont egyre gyakrabban vett részt ...

Tovább Szólj hozzá

Afrika és Óceánia

süti beállítások módosítása
div { width: 200px; height: 200px; display: block; position: relative; }