Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
2023. máj 21.

Az Anzu madár

írta: Darius1
Az Anzu madár

 

A legrégebbi ismert civilizációkat keresve rábukkanhattunk Sumer történeteire, az első ismert ismert irodalmi kompozíciókra. Ezek a történetek egyben az eddig ismert legrégebbi írott mítoszok is. Sumér vagy akkád nyelven vannak ékírással agyagtáblákra vésve, amelyeket az ókori Közel-Keleten tártak fel, legtöbbjüket a mai Dél-Irakban.

Lugalbanda nyolc testvér közül a legfiatalabb volt. Sumerben élt bátyjaival. A történet kezdetén mindannyian hősök voltak, mindannyian fénykorukban éltek. Királyuk, Enmerkar úgy döntött, hogy ostrom alá veszi Aratta-t. Unug és Kulaba városai kiálltak a döntése mellett. Seregeik beborították a földet, az általuk felkavart sűrű por az égig ért . Lugalbanda és testvérei a csapatokkal vonultak. ...

Tovább Szólj hozzá

Ázsia

2023. máj 20.

A tükör, 6. rész

írta: Darius1
A tükör, 6. rész

Selma egyszer látta a Csend arcát , az ablak felszínéhez nyomódva, jeges lehelete bepárásította a hideg üveget. Először furcsának tűnt számára, mert a szeme alatti bőr lelógott, felfedve az alatta lévő vörös érzékeny rétegeket.


Selma, amint hazaért azonnal a macskája keresésére indult. Meg volt győződve arról, hogy démon szállta meg. De mire megérkezett, az történt amire nem számított. Az állat már halott volt. Egy lárva okozta pusztulását, amely mindvégig a bőre alatt élt. Miután a nő alaposan szemügyre vette az állat tetemét, dudort vett észre testén. Ezen át lélegzett az élősködő. Majd miután elég nagy lett, a macska fejét vette célba, aztán felfalta belülről.


Selma rémálmai nem múltak el. Az orvosok ...

Tovább Szólj hozzá

Rejtélyek

2023. máj 19.

A facipő

írta: Darius1
A facipő

Holland történet

Valamikor régen jó tündérek milliói szálltak le a Napból, leszálltak a föld alá . Ott gyökerekké és levelekké változtak, vagyis fákká alakultak.   Itt Hollandiában a fenyő, a nyír, a kőris és a tölgy voltak a legfontosabbak közülük . A fákon élő tündérek a Moss Maidens, vagy a Trintjes nevet viselték.   A tölgy volt a kedvenc fa, mert az emberek makkon éltek, amelyet megpörkölve, főzve vagy pépesítve ettek, belőle pedig  lisztet készítettek, amelyből  kenyeret gyúrtak és sütöttek. Tölgyfakéreggel az emberek cserzett bőrt  készítettek, a fából csónakokat és házakat. Ágai alatt, a törzs közelében az emberek betegeket helyeztek el azt remélve, hogy segítséget kapnak az istenektől. A tölgyfaágak ...

Tovább Szólj hozzá

Nyugat-Európa

2023. máj 18.

Vulkánok a mitológiában

írta: Darius1
Vulkánok a mitológiában

A Földön számos aktív vagy éppen szunnyadó vulkán létezik, bármelyik kontinensről legyen szó. Mitológiai történetek is kapcsolódnak hozzájuk. 

Ararát, Törökország

Az Ararát egy szunnyadó vulkán Törökország területén, amely az örmény nép szimbóluma, a régi Nagy-Örményország legmagasabb hegye.  A keresztények számára ez az a hegy, amelyet a Biblia említ az özönvíz után. A Genezis, a szent szövegek gyűjteményének első könyve    elmondja, hogy Isten, aki meg akarta tisztítani a Földet a megromlott emberiségtől, parancsot adott Noénak, az utolsó erényes embernek, hogy építsen egy hajót. Ez Noé családjának adott otthont, de néhány állatfajnak is, amelyek akkoriban benépesítették a Földet. 40 napig és 40 éjszakán ...

Tovább Szólj hozzá

Természet

2023. máj 17.

Prága legendái

írta: Darius1
Prága legendái

Prága a Cseh Köztársaság fővárosa. Nagyon sok legenda kapcsolódik a városhoz ezer éves története során.

A kezdetek

A mai Petřín helyén valaha itt  áldozati oltár volt, amelyen pogány papok fiatal szüzeket égettek el a pogány isteneknek. Boleslav herceg uralkodása alatt az oltárt elpusztították, helyére ott épült a Szent Lőrinc-templom, amely ma is áll. A legenda  szerint a pogány istenek titokzatos tüzek formájában jelennek meg itt. Állítólag mágikus erővel rendelkeznek, még a reumát is képesek gyógyítani.

 Egy másik legenda szerint élt egyszer három testvér : Cech, Lech és Rus. Egy nap úgy döntöttek, hogy új lakóhelyet keresnek törzsüknek és maguknak, így mindannyian hosszú utazásra indultak Európán keresztül. ...

Tovább Szólj hozzá

Kelet-Európa

2023. máj 17.

Perekop-árok

írta: Darius1
Perekop-árok

Krími legenda

Több mint kétezer évvel ezelőtt a Krím-félszigetet a szkíták, egy  harcias törzs uralta. A szkítákat kemény körülmények között nevelték, kitartás és lelki bátorság jellemezte őket. A szkíta harcosok erősek és bátrak voltak, bármikor készen álltak arra, hogy lovaikat felnyergeljék és azonnal harcba szálljanak  a hazájukat fenyegető ellenség ellen.  Abban a távoli időben vita robbant ki a szkíták és az egyiptomiak között arról, hogy melyikük volt a legősibb nép.

-Mi voltunk az elsők, akik megjelentek a földön – dicsekedtek az egyiptomiak. - Minden más nemzet tőlünk származott, beleértve titeket is, szkítákat.
- Nem, mi vagyunk a legősibb nép - tiltakoztak a szkíták. 
- Ezt bizonyítanotok kell - mondták ...

Tovább Szólj hozzá

Kelet-Európa

2023. máj 16.

Szerelmi varázsitalok

írta: Darius1
Szerelmi varázsitalok

A hagyomány sokfelé azt tartotta, hogy ha valaki megeszi egy másik ember valamely testrészét, akkor az illetővel szoros kapcsolatba jut. A bájital legfontosabb összetevője így nem a víz, hanem amit belekevernek. A magyar hagyomány szerint a lányokat tejbe kevert hajszállal vagy szőrrel igyekeztek elcsábítani a fiúk, míg őket a lányok borba vagy pálinkába öntött vérrel, bőrrel. Ugyancsak  a tejhez kapcsolódóan elterjedt hit volt, amikor a lány átszűrte azt ingén, majd annak felhasználásával sütött kenyeret, megetette vele a kiszemeltjét.

A görög mitológiában Aphrodité  a szerelem istennője. Varázstarsolyában megtalálható a szerelmi vágy is, amelyet az istennőre utalva afrodiziákumnak neveznek. A titokban alkalmazott varázsszerek ...

Tovább Szólj hozzá

Rejtélyek

2023. máj 15.

A gyémántváros

írta: Darius1
A gyémántváros

Algériai legenda

Burdiju Alamassi legendájának eredete nem túl világos, de úgy tűnik, hogy az ősi időkre nyúlik vissza, amikor a kereskedelmi útvonalak áthaladtak a Szahara sivatagon összekötve Afrikát Európával és Ázsiával. Ezen útvonalak mentén kereskedők, utazók és felfedezők történeteket, pletykákat cseréltek arról, amit utazásaik során láttak vagy hallottak. Néhány ilyen történet mesés városokról és királyságokról szólt, amelyek távoli és megközelíthetetlen helyeken léteztek, mint például Timbuktu.

Az egyik ilyen történet Burdiju Alamassi-ról szólt. Egy városról, amelyről azt mondták, hogy kristályból, gyémántból és más értékes anyagokból készült. Egyes változatok szerint a várost egy nagy király ...

Tovább Szólj hozzá

Afrika és Óceánia

2023. máj 15.

Theseus (2. rész)

írta: Darius1
Theseus (2. rész)

Belépve Knossos városába egyenesen Minos palotájába mentek.  Minos egy kőből készült trónon ült, mellette állt a lánya, Ariadne.

— Készen állunk !- felelte Théseus.

— Hajtsátok   le a fejeteket !

— Nem, mert nem vagyunk rabszolgák ! -ismét Theseus adta a választ.

— Meglátjuk, amikor meglátod a labirintust ! -mondta Minos, majd körülnézett a jelenlévő túszok között. Rámutatott az egyik lányra. -Te itt maradsz még három napig !

- Ne bántsd Eriboia-t - mondta Theseus bátran. Ő egy romlatlan szűz, Megara királyának a lánya.

— Hogy merészelsz ilyen büszkén viselkedned előttem? Nem akármilyen király vagyok, hanem olümposzi isten leszármazottja egyben !

- Én is olyan vagyok, mint te - mondta Theseus félelem ...

Tovább Szólj hozzá

Görögország

süti beállítások módosítása
div { width: 200px; height: 200px; display: block; position: relative; }