Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
2023. jún 11.

A tiszafa meséi

írta: Darius1
A tiszafa meséi

A tiszafa mondavilága nagyon változatos. Hosszú élettartama és toxicitása miatt a tiszafa a halál és az örök élet szimbóluma, amely a különböző területeken gyökerező rituálék, hiedelmek és legendák részét képezi. Gyakrabban inkább szélesebbek, mint magasak,  általában csak körülbelül 15 méter magasra nőnek. De Törökországban és a Kaukázus-hegységben (Grúzia, Dél-Oroszország) néhány erdőben olyan tiszafa fák vannak, amelyek magassága 20–30 méter.  Az anatóliai hettiták  nevezték el először  a tiszafát eya-nak, ami azt jelenti, hogy az örökkévalóság érintése, utalva arra, hogy egy magányos tiszafa 3000 éves is lehet akár. A halhatatlanság érzése viszont összefonódik a halandósággal, mivel a tiszafa volt a ...

Tovább Szólj hozzá

Természet

2023. jún 11.

A félelem legyőzése

írta: Darius1
A félelem legyőzése

Csecsen legenda

Az erdő közepén egy magányos kunyhóban élt két jóbarát. A ház melletti istállóban szarvasmarhákat tartottak annak ellenére, hogy ezeken a távoli helyeken ősidőktől fogva a farkasok uralkodtak. 

-Vissza kell mennünk a rokonainkhoz, Chekhi -mondta Garp-, ők megbocsájtják a bűnünket! -Nem lesz jó a vége,   a boszorkány átkot szór ránk, te és én élettelen kövekké válunk. Miért küld ránk almast-okat (kísértet) a boszorkány  ezen az elátkozott helyen? Zsákmányunk egy részét nekik adjuk, de még mindig nem boldogok. Itt vannak mindig  és egész éjjel üvöltöznek!

- Ők ugyanolyan gyáva állatok, mint a sakálok. Csak alkonyatkor jelennek meg, hajnalban már eltűnnek ! -felelte erre Chekhi.

Este volt. Egész ...

Tovább Szólj hozzá

Kelet-Európa

2023. jún 10.

A putnoki farkasember

írta: Darius1
A putnoki farkasember

A madarak vidáman énekeltek a kora nyári reggelen. A putnoki pásztor ezen a napon is, mint általában mindig rosszkedvűen ébredt. Szinte fél meztelen, egy szakadt vászongatyában botorkált ki az udvarra, ahol a gémeskút itatójában kimosta az éjszaka lidérces álmait  szutykos szeméből, ronda szakállát pedig hanyag mozdulattal két ágba penderítette. Feleségét igazából sosem szerette, csupán azért tartotta, hogy elvégezze a házkörüli munkákat, vagyis amikor ő a nyáját terelgeti legyen, aki főzzön, takarítson, mosson, és ebédet vigyen . A rövid fürdőzés után rögvest belekezdett  felesége korholásába:

– El ne kótyavetyéld a napot asszony, mert este felakasztalak a Hold sarlójára! Időben ott legyen ám az ebéd, fenn a ...

Tovább Szólj hozzá

Kelet-Európa

2023. jún 08.

A Fehér Város

írta: Darius1
A Fehér Város

Moszkitópart Honduras legkeletibb régiója, egyben Közép-Amerika legnagyobb vadonja. Az ott található állatok és növények nagyszerű turisztikai helyszínnek tűnnek, de a dzsungel olyan sűrű, hogy az emberek számára nagyon nehéz ott letelepedni. A terület gyakorlatilag lakatlan, kivéve az esetleges kábítószer-csempészeket, akiknek sikerül átjutniuk. Rajtuk kívül néhány őslakos csoport itt sok éven át adaptálta életmódját, hogy az esőerdőt otthonukká tehessék. De egy fertőző betegség is közrejátszott abban, hogy a hely lakatlan maradt mindig, innen ered a terület neve is.

Évszázadok óta a Mosquitia régió a Fehér Városról szóló sok legenda központja volt, a spanyol konkvisztádorok az elveszett város keresésére indultak, de ...

Tovább Szólj hozzá

Amerika

2023. jún 08.

Rend és haladás

írta: Darius1
Rend és haladás

Brazil történet

Brazíliában a legtöbb bogár hátán olyan élénk színű, kemény héjú páncél van, hogy gyakran drágakövekhez hasonlóan gombostűkbe és nyakláncokba helyezik őket. Viszont nem mindig volt így, valamikor régen közönséges sima barna páncéljuk volt. 

Egy nap egy kis barna bogár mászott a fal mentén, amikor egy  patkány kiszaladt a falon lévő lyukból,  gúnyosan nézett le a kis bogárra. - Milyen lassan mászol. Soha nem jutsz el sehova így . Csak nézz rám,  nézd meg, milyen gyorsan tudok futni !  A  szürke patkány odaszaladt a fal végéhez, megfordult, majd visszatért arra a helyre, ahol a  bogár lassan kúszott felfelé kis távolságra onnan, ahol a patkány volt előzőleg.

- Nem szeretnél úgy futni, mint én? 

...
Tovább Szólj hozzá

Amerika

2023. jún 07.

A mangó

írta: Darius1
A mangó

Melegebb a nyár, édesebb a mangó ! -egy indiai közmondás szerint. Beköszöntött  a meleg évszak, ezért itt az ideje, hogy megünnepeljük a szezont  a gyümölcsök királyával, amelyből remek koktélok és saláták készülnek. Magának a gyümölcsnek is megvannak  a saját legendái különböző formákban.

A mangófa köztudottan az örök szerelmet, gazdagságot és termékenységet szimbolizálja. Egy ősi védikus történetben az igaz szeretet jeleként jelenik meg:  Egyszer régen a föld királya beleszeretett Surya Bai-ba, Surya lányába, a Napistenbe. De egy féltékeny varázslónő becsapta Surya Bai-t, őt egy víztartályba dobta. Azon a helyen, ahol a fiatal hercegnőről azt hitték, hogy megfulladt, lótuszvirág nőtt, amely megtetszett  a ...

Tovább Szólj hozzá

Természet

2023. jún 06.

Alagutak Bulgária alatt

írta: Darius1
Alagutak Bulgária alatt

Nagyon sok helyen vannak furcsa alagutak Bulgária alatt. Létezésük bizonyított, de hogy miért és kik építették rejtély. Bulgária lakói az ókorban a trákok voltak, ezért ez lehet az egyik magyarázat. Meglehet, hogy napjainkban ezeket az alagutakat a hadsereg titkos műveletek végrehajtására használja. Talán ez lehet a legészszerűbb magyarázat, viszont a dolog nem ilyen egyszerű.

A történet Bulgárián kívül szinte ismeretlen. Ivaylovgrad régészeti komplexum. A helyiek szerint egy labirintus húzódik alatta, bejáratát titokban tartják. A trákok régen szentélyt építettek a Szent Illés dombon, ahonnan kilátás nyílik Törökország és Görögország felé. A mágneses mezőben anomáliát találtak ezen a helyen. A dombon egy ősi kút ...

Tovább Szólj hozzá

Kelet-Európa

2023. jún 05.

Perszeusz 2.

írta: Darius1
Perszeusz 2.

Perszeusz Afrika fölött repült a szárnyas saru segítségével. Elhagyva Marokkót, átrepült a sivatagon Etiópia földjére. Ott valami szokatlant vett észre a tengerparton. Egy fiatal lány volt kikötözve egy sziklán.  A szülei a parton sírtak. Mindez azért fajult idáig, mert Cassiopeia, a királynő és egyben anya, aki most a tengerparton sírt azzal dicsekedett, hogy arca és teste szebb, mint a tengeri nimfáké. A tenger nimfái dühösen elpanaszolták ezt Amfitrite istennőnek, Poseidon  feleségének. Amfitrite egy tengeri szörnyet használt eszközként a bosszúra. A szörny kiemelkedett a hullámokból, feldúlta a tengerpartot, megette az embereket, szarvasmarhákat, madarakat. Egyetlen halász sem mehetett ki a nyílt vizekre, egyetlen hajó sem ...

Tovább Szólj hozzá

Görögország

süti beállítások módosítása
div { width: 200px; height: 200px; display: block; position: relative; }