Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
2023. feb 17.

Pemako

írta: Darius1
Pemako

Valahol Délkelet-Tibet és Északkelet-India határai között a Yarlung Tsangpo folyó, amely Brahmaputra néven folyik az indiai szubkontinensen, éles fordulatot vesz a Namcha Barwa-hegy közelében. Mélyen beleváj a föld belsejébe, melynek során a  Tsangpo-szurdokot képezi. Egy "öt mérföldes szakadék" létezett azon a helyen, ahol a Tsangpo a szurdokba zuhant, valamint ott is, ahonnan a Brahmaputra megjelent és lefolyt Assam-on keresztül. Ezt a korábban elérhetetlen szurdokot a későbbi felfedezések során a világ legnagyobb kanyonjának találták. Úgy vélték, hogy a szurdok mélyén feküdt a Brahmaputra rejtett vízesése. Azt a régiót, ahol a legendás vízesésről azt hitték, hogy létezik, több buddhista vallási szövegben Beyul Pemako néven ...

Tovább Szólj hozzá

Ázsia

2023. feb 16.

Cuca

írta: Darius1
Cuca

Brazil mitológia

Több hasonló neve is létezik ennek a lénynek, mint Cucuy, Cuco, Cucuí. A mítosz Portugália északi részén keletkezett. A brazil folklórban Cuca a neve és nőstény emberszerű aligátorként ábrázolják. Engedetlen gyerekeket rabol el.  Alakja Monteiro Lobato leírásához kapcsolódik a    Sítio do Pica Pau Amarelo    című művében. Ebben a televíziós verzióban Cuca egy sárga hajú aligátor, aki egy barlangban él, ahol varázsitalokat készít. Az egyik legismertebb altatódal erről a mitológiai lényről szól, akit gyakran összetévesztenek a mumussal. Ennek oka, hogy mindkét karakternek ugyanaz a nevelési célja.

„   Naná, hogy Cuca eljön a babáért,
apu elment a farmra, anya elment dolgozni.
Mumus, szállj le a ...

Tovább Szólj hozzá

Amerika

2023. feb 15.

A tükör, 2.

írta: Darius1
A tükör, 2.

Murad új életet kezdett. Nem tudta elfelejteni mindazt, ami vele történt korábban: barátja elvesztését, a tükörben látott lényt, a látó szavait és az ezekből fakadó traumákat.  Ganja-ba költözött, itt ismerkedett meg feleségével, Fatima-val is. Kezdetben együtt töltött éveik nagyon boldogan teltek, két gyerekük is született: Farid és Aisha. Murad-nak munkát is sikerült találnia egy építkezési cégnél.

Aisha, a kislány viszont nem várt furcsa képzetekkel született, látni vélt dolgokat vagy éppen hallani. Murad kezdetben megijedt, mivel a orvosok nem tudtak magyarázatot adni erre, azt állították teljesen egészséges a kislány.  De  kiűzte fejéből azt a gondolatot, hogy mindennek köze lehet a tükörben látott lényhez.

-Nem ...

Tovább Szólj hozzá

Rejtélyek

2023. feb 13.

A Sziget

írta: Darius1
A Sziget

Kalund egy nagyon poros és zárt sziget mindentől távol, ez látszólag a térképeken egy üres földdarab, bár nem volt ilyen mindig. Magát a szigetet az elfelejtett szigetnek vagy Kalund-nak is nevezik. Nagyon hosszú ideig lakott települések voltak rajta. Maga a sziget kicsinek és jelentéktelennek tűnik. Lakatlan lett, fokozatosan megkapta az elfelejtett hely címét. Sok minden adott volt az élet szempontjából ezen a szigeten, de ennek ellenére nem volt biztonságos . Az emberek elhagyták ezt a helyet, fokozatosan eltűnt a múlt településeinek nagy része.

A házak elhagyatottá váltak – betört vagy néha teljesen hiányozó ablakok,  ajtó nélküli szobák, mindenhol szürke, poros, régi bútorok , szőnyegek  a padlón,  egy kerek asztal és néhány ...

Tovább Szólj hozzá

Rejtélyek

2023. feb 13.

Koré elrablása

írta: Darius1
Koré elrablása

Valójában az ókori görögöknél az évszakok változásának, a természet halálának és újjászületésének magyarázata ez a mítosz.  Koré (Persephone) szép lány volt, aki sok isten figyelmét felkeltette. Demeter istennő azonban megszállottan szerette egyetlen lányát,  minden férfit távol tartott tőle. Amikor Hádész, az Alvilág istene megkérte Demetert, hogy vehesse feleségül a lányát, ő dühös lett rá, majd azt mondta neki, hogy erre a legcsekélyebb esély sincs. De Hádész úgy döntött, hogy Persephone-t elkapja, bármi is legyen.

Egy nap, miközben a fiatal lány barátaival együtt játszott és virágokat szedett valamelyik völgyben, meglátott egy szép nárciszt. Amint lehajolt, hogy leszedje a virágot, a lába alatt lévő föld ...

Tovább Szólj hozzá

Görögország

2023. feb 13.

Tserik-Kel tó legendái

írta: Darius1
Tserik-Kel tó legendái

A helyszín Kabard-Balkár Köztársaság, Oroszország. Cherek kerületében öt tó található. Ezek közé tartoznak a Felső Kék-tavak, a Száraz, a Titkos és a Tserik-Kel. A legtitokzatosabb és rejtélyekkel teli a legutóbbi tó .  A Tserik-Kel balkár nyelven Rohadó tavat jelent.  Vize nagy koncentrációban hidrogén-szulfidot tartalmaz, így a tó a nap folyamán kékről zöldre változtatja a színét. Az emberek nem úsznak ebben a tóban, egyetlen hal sem élhet benne. 

Valójában egy kis tó, de a helyiek biztosak abban, hogy nincs alja. A tudósok legújabb tanulmányai bebizonyították, hogy az egyedülálló tározó mélysége 292 méter. De a tudósok is úgy vélik, hogy ez a szám nem végleges. A tó úgy néz ki, mint egy keskeny kút, meredek ...

Tovább Szólj hozzá

Kelet-Európa

süti beállítások módosítása
div { width: 200px; height: 200px; display: block; position: relative; }