2024. jan 24.

Az Ezüst kutak

írta: Darius1
Az Ezüst kutak

Általánosságban elmondható, hogy Szíria sok titkot őriz történelmében és földrajzában, amelyek a modern tudomány számára megmagyarázhatatlanok - ezek egyike az Ezüst kutak, amelyek egy elhagyott ősi városban találhatóak. A sivatagban mintha szándékosan rejtették volna el ezeket a furcsa, rendellenes tulajdonságokkal rendelkező építményeket. Ennek ellenére széles körben a nyilvánosság csak napjainkban szerzett tudomást a furcsaságokról, amelyek a helyen észlelhetőek, habár valójában több száz éve léteznek.

Összesen négy olyan kút van, amelyek egymástól nem messze helyezkednek el,  talán valamilyen rendszert alkotnak egymással. A helyi lakosság körében számos legenda és mítosz kering ezekről a  kutakról, amelyeknek alját úgy tűnik, hogy a mai napig senki sem derítette fel . Ezért nincs pontos adat a lehetséges mélységükről. A helyi lakosok azonban azt mondják, hogy ha követ dobnak valamelyik kútba, a leesett tárgy hangja csak 15 másodperc múlva hallható. A kutakban nincs víz és nem tudni azt sem, hogy volt-e valaha. Építésük idejét és okait szintén nem állapították meg. Az Ezüst kutak másik különös tulajdonsága a gyógyító képességük. A lakosok azt mondják, hogy ha egy piszkos vízzel teli vödröt engednek a kutakba, akkor egy idő után teljesen tiszta ivóvizet húznak vissza ugyanabban a vödörben. Így az itteniek már hozzászoktak ahhoz, hogy szinte minden betegségüket ezzel a vízzel gyógyítják meg sikeresen. Ennek oka a talajban rejtőzhet, amely baktériumölő tulajdonságokkal rendelkezik. A névből ítélve ez a terület valószínűleg gazdag lehet ezüstben mivel ennek a fémnek tulajdonképpen baktériumölő tulajdonsága van. Asszíriában és Babilonban az ezüstnek fontos szerepet tulajdonítottak, amelyet a Hold  szimbólumaként ismertek.

Vannak legendák arról is, hogy ki építette ezeket a kutakat. A helyi lakosok azt mondják, hogy ezüstemberek érkeztek a bolygóra ebből a célból. Őket ma úgy nevezzük, hogy a szürkék. Nem teljesen világos, hogy ezüst ruhában voltak vagy  a bőrük volt ilyen színű, de ezek a történetek évszázadok óta léteznek,  nemzedékről nemzedékre öröklődtek. Természetesen vannak olyanok, akik ezeket a legendákat a Földet meglátogató idegenek emlékeiként értelmezik, viszont ezt sem megerősíteni, sem megcáfolni nem lehet. Az a néhány kutató, akinek sikerült felkeresnie a kutakat és a helyi romokat is megvizsgálták kimuttták azt, hogy több évszázaddal ezelőtt egy teljesen fejlett civilizáció élt itt, amely hirtelen és nyomtalanul eltűnt. Hogy ez miért történt így, egyelőre nem tudni. Azt viszont igen, hogy a közelben  észleltek földönkívülieket, akik az itteniek szerint  a kutakban élnek.

Kutatók két azonosítatlan repülő tárgyat fedeztek fel az orosz védelmi minisztérium Szíriában készített videóján. Ez akkor történt, amikor az orosz légierő egyik drónja bombázta az  Iszlám Állam terrorszervezet fegyvereseinek állásait. Két azonosítatlan repülő tárgy vált láthatóvá, amelyek nagy sebességgel, párhuzamos pályákon repültek a robbanás helye felett. A bombázás idején ezek a képek láthatatlanok voltak az emberi szemnek, de infravörös kamerával rögzítették őket. Valójában két gömb alakú tárgy látható a videón, amelyek mozgása szimmetrikus és egyenletes. Továbbra is rejtély az, hogy mi volt. Az idegenek talán katonai műveleteket figyeltek meg,  állítólag még be is avatkoztak azokba, mert átfedte területüket. Egy másik legenda szerint a sivatagban gyakran furcsa jelenségeket figyeltek meg, leginkább tűzgolyókat az égen, amelyek követték a katonák előrehaladását. Sokan azon töprengtek, hogy ez vajon valamilyen új technológia eredménye vagy pedig egyéb ok rejtőzik mögötte. Egyikük  a kútból szállt fel. Hamarosan a fények beszélni kezdtek egy olyan nyelven, amelyet kezdetben nem értett senki a jelenlévők közül. A lázadók, a kalifa és a katonaság emberei odamentek a fényekhez, majd azt kérték tőlük, hogy segítsék őket  a másik oldallal szemben.  A fények végül úgy döntöttek, hogy a kalifának fognak kedvezni. Nem sokkal később  a kalifátus  meghatározó hatalommá vált itt, de továbbra is küzdöttek a felkelők ellen. A kalifa ezután ismét elment  a kutakhoz, hogy segítséget kérjen, de a fény ezúttal azt kérte tőle, hogy mondjon le hitéről. Ekkor jött rá a kalifa arra, hogy valójában gonosz dzsinnek segítették őt hatalomra jutni, ezért felmondta a szerződést.

 

 

 

Szólj hozzá

Ázsia