2024. jan 25.

Bermuda-háromszög

írta: Darius1
Bermuda-háromszög

A  Bermuda-háromszög körüli rejtély továbbra is foglalkoztatja a tudósokat és a hétköznapi embereket. Számos elmélet és lehetőség övezi,de nincsenek konkrét következtetések, amelyek megfejtik a háromszög területén áthaladó járatok és hajók furcsa eltűnésének titkát . A  kifejezést Vincent Gaddis alkotta meg 1964-ben . Írt egy cikket az eltűnésekről. Sok ilyen Bermuda-háromszög-történetet hamisnak találtak, amelyeket azért hoztak létre, hogy nyilvánosságot szerezzenek, míg másokat szilárd bizonyítékokkal támasztottak alá. Valójában az első írásos beszámoló a híres tengerkutató, Kolumbusz Kristóf folyóiratában található. Naplójában megemlítette, hogy iránytűje megvadult, amikor megérintették a Florida és Puerto Rico közötti láthatatlan határt.  Azóta az elmúlt száz évben számos megmagyarázhatatlan eltűnés történt. Emberek ezrei, valamint hajók és repülőgépek százai tűntek el a térségben. Ritka esetekben a hajókat megtalálták, de  irányító legénység  nélkül. Más esetekben pedig úgy tűntek el, mintha soha nem is léteztek volna.

A végzetes napon, 1872. december 5-én a Marie Celeste  kihajózott New York kikötőből, hogy rakományt szállítson egy meghatározott célállomásra. De sajnos a hajó sosem érte el a másik partot. Több kutatási és mentési erőfeszítés után a hajót a Bermuda-háromszögben sodródva találták, de tizenegy fős legénysége nélkül. Személyes holmik, ételtartók, értékes rakományok és mentőcsónakok még mindig a hajón voltak. Ami még spekulatívabb, hogy az étkező tányérjain rothadt ételt találtak.  Nem sokkal később egy másik hajó, az Ellen Austin  tengerészei egy kísértethajót láttak közeledni, amelyre át is szálltak, de  a hajóval együtt eltűntek mindannyian. A következő hajó, amely a Bermuda körüli vizeken, a Sargasso-tengerben tűnt el egy csatahajó volt, amelynek neve Cyclops. Az Egyesült Államok kormánya küldte a brit erők megsegítésére az első világháború idején, azonban soha nem ért célba. 

Egyes sci-fi szakértők szerint a Bermuda-háromszög valójában egy földönkívüli bázis . Az emberek megosztottak beszámolókat arról, hogy furcsa fények hirtelen feltűnnek az égen és pislognak, mint valami titkos jel, majd eltűnnek. Néha furcsa zajok kísérték az említett idegen fényeket, amelyek egészen olyanok voltak, mintha érthetetlen szavak lennének.  Mint más anomáliákon belül, itt is az iránytűk és más elektronikus eszközök tönkremennek . Az említett jelenség miatt sok repülőgép és tengeri hajó tűnt el a levegőben. Még nem fejlesztettek ki olyan technológiát, amely dacolni tudna ezzel a furcsa jelenséggel, miután ki van téve sajátos mágneses mezőjének. Hurrikánokról és más viharokról érkeztek jelentések akkor is, amikor nem volt ilyen előrejelzés a térségre vonatkozóan. Sok élet és értékes tárgy veszett el ilyen figyelmen kívül hagyott természeti csapások következtében. Az ilyen furcsa anomáliáknak nincs más magyarázata mint az, hogy olyan légkör  és időjárási jelenségek jellemzik, amelyeket mi még nem ismerünk. Az emberek azt állítják, hogy elektronikus ködöt tapasztaltak itt, ami miatt az utazók időeltolódást tapasztalnak , akárcsak az M-háromszögben Perm környékén, Oroszországban.  B. Gernon azt állította, hogy fél órát  nyert , miközben átrepült a Bermuda-háromszög felett,az egész út a területen át néhány másodpercig tartott. Emellett nem vette észre a táj és a légkör változását. Még a bázisállomáson tartózkodó emberek is visszaigazolták, hogy a gép lekerült a radarról, makd másodperceken belül újra felbukkant Miami-ben. 2015-ben két kiskorú gyermek horgásztúrára indult hajójukkal. A parti őrség  nagy területet lefedő kutatása ellenére nem találták meg, csak egy évvel később bukkant fel csónakjuk Bermuda sziget partjainál.

Egyesek abban hisznek, hogy a Bermuda-háromszög mélyén egy titkos szervezet rejtőzik . Az említett szervezet tagja mind átvitt, mind szó szerint elrabol és megsemmisít mindenkit, aki közel kerül bázisához vagy titkához. A szervezet állítólag elfogókat is telepített, amelyek az elektronikus eszközöket, beleértve az iránytű navigációjátt is tönkreteszik. Senki sem tudja mennyi igazság rejlik az ilyen állítások mögött. Hasonló tengerben létező vagy annak hitt anomália a Sárkány-háromszög vagy Ördög-tenger Japántól délre a Yap-szigetig. Innen is sok eltűnést jelentettek be.

bermuda.png

Szólj hozzá

Amerika