2024. feb 15.

A Hója-erdő rejtélyei

írta: Darius1
A Hója-erdő rejtélyei

Erdély közepén található  az a titokzatos hely, amelynek neve Hója-erdő.   Az erdő területén belül egy sor teljesen megmagyarázhatatlan, paranormális jelenséget észleltek, ezért  a helyiek ősidők óta elkerülték ezt az erdőt. Aki belép a fák sűrűjébe, furcsa érzés keríti hatalmába. A tudatalatti figyelmezteti a veszélyre, ezért a legtöbben visszafordulnak. A környékbeli lakosok miután bementek az erdőbe fát vágni, füvet kaszálni, bogyókat vagy gombákat szedni  vagy éppen kirándulni, saját bőrükön tapasztalták a káros következményeket, amelyek később leginkább mentális zavarok formájában nyilvánultak meg.

Valamikor az 1500-as években élt  a környéken egy pásztor, aki a kétszáz főt számláló nyájával  eltűnt.  A szájhagyomány útján elterjedtek különböző pletykák az esetről különböző formákban. A testeket egyesek szerint megtalálták széttépve, de mások abban hisznek, hogy elrabolták őket. Attól a perctől kezdve, hogy ha valaki belép a Hója-erdőbe,  megmagyarázhatatlan hányinger, szorongás, hányás, fejfájás kínozza, és égési sérülések is keletkeznek a bőrén. Sokáig tabutéma maradt a Kolozsvár városától nyugatra fekvő erdő, az emberek féltek beszélni egy olyan helyről, amely súlyos átok alatt áll, vagy pedig ami még ennél is rosszabb,  a gonosz szellemek táborhelye. Egy helyi kutató (A. Sift) figyelmét felkeltették a hihetetlen történetek és események, amelyeket a vidéken hallott. Az 1950-es években számos kiránduláson vett részt az erdőben, ezalatt számtalanszor megfigyelte azt a jelenséget, hogy a fák között árnyékok kísérik őket. Az egyik ilyen árnyékot elmondása szerint sikerült is lefotóznia. A fényképészeti technikák fejlődésével a szóban forgó fotón  az árnyékon kívül még számos olyan forma, fény és sziluett alakját sikerült megfigyelni, amelyek az emberi szem számára láthatatlanok.  

1968-ban egy katonai technikus (Emil.B.) figyelmen kívül hagyva a falubeliek figyelmeztetését,  bement a  Hója-erdőbe, hogy eltöltsön egy nyugodt és stresszmentes napot a szabadban. Vele volt barátnője, Zamfira és két másik barátja is. Délután egy óra körül, miközben fát keresett a tűzhöz, Emil  hirtelen azon kapta magát, hogy  a nevét kiáltják a barátai. Amikor visszaért a tisztásra, már ő is látta a földönkívüliek járművét, amely lassan átrepült az erdő felett hangtalanul. A furcsa repülő gép hirtelen izzani kezdett, majd egy billenő manővert végzett a levegőben. Emilnek sikerült képeket is készítenie az eseményről. A film előhívása után a kolozsvári technikus ámulattal szemlélte azokat a fényképeket, amelyeket évekkel később a legtisztábban látható UFO-képek közé soroltak. A fotókat nem sokkal később azonnal dokumentálták  azok a könyvek  és folyóiratok a világ minden táján, amelyek a földönkívüliekre fókuszáltak.

Sokan azt érzik az erdőben, hogy figyelik őket. Talán az itt rejtőző paranormális lényeknek nem tetszik az, hogy valaki megtalálja az utat a rejtekhelyük felé. Különféle formájú anyagi  struktúrák jelennek meg a kíváncsiak szeme előtt a nap bármelyik szakaszában. A legtöbbjük láthatatlan az emberi szem számára, csak speciális kamerák rögzítik azokat. Egyes ezoterikusok úgy vélik, hogy ezek nem mások, mint a párhuzamos univerzumokat benépesítő szellemek ábrázolásai. A lehetséges magyarázatok között szerepelnek a mágneses anomáliák, az elektromágneses téringadozások és az infrahang kibocsátások is. Néhányan láttak nyomokat megjelenni a hóban, amelyek saját maguktól keletkeztek a szemük előtt. Még az élővilág sem kerülte el érintetlenül az erdőben élő gonosz entitás káros hatásait,  bizonyos területeken a növényeken égési sérülések, kiszáradt hajtások és egyéb hasonló mutációk figyelhetőek meg. A semmiből  különböző alakú, mértanilag pontos ábrák jelennek meg az égen, amelyek repülnek is.  Ezeket a geometriai alakzatokat több százszor fényképezték és filmezték le. A leglátványosabbak az UFO formájú objektumok. Az erdő arról is híres, hogy határain belül az emberi szem számára láthatatlan, de lefényképezhető UFO-k száma több a szabad szemmel láthatóaknál.  Egy másik szempont, amit érdemes megemlíteni, a gamma- és béta-sugárzás átmeneti állapotaihoz kapcsolódik. A paranormális jelenségek gyakorisága ingadozó mértékű, ezek okait nem sikerült teljesen feltárni. A parapszichológiával foglalkozó szakemberek között is általános az egyetértés abban, miszerint a Hója-erdő egy dimenziók közötti kapu, amelyen keresztül a szellemek, akár a nemrégiben elhunytak, akár a még nem inkarnálódtak, beléphetnek a Föld bolygó anyagi-fizikai dimenziójába.  Az ezoterikus tudományok beavatottjai azt állítják, hogy  az erdő egy portál az asztrális és a földi sík között. 1929-ben az egyik rendőrt, Iuliu-t véres testtel holtan találták az erdőben, az elkövetők kiléte továbbra is ismeretlen. Azon a helyen találták meg, amelyet napjainkban Körnek neveznek. Itt egyáltalán nem nőnek magas növények, a tisztást körülvevő fák pedig furcsa csavart törzzsel rendelkeznek, az óramutató járásával megegyező spirális alakzatokat formázva. Rögzítettek nemrég egy furcsa eltűnést is, amikor egy ötéves gyerek eltűnt az erdő sűrűjében. Mindenfelé keresték őt, de nem találták sehol. Aztán körülbelül öt évvel később ugyanez a lány előbukkant az erdőben változatlan formában,  teste nem öregedett, még  a haja sem nőtt. Nem emlékezett arra,  hogy hol volt vagy mit csinált. Ugyanazok a ruhák voltak rajta, mint amelyeket viselt eltűnésének napján.

 hoia.png

 

Szólj hozzá

Kelet-Európa