2024. feb 28.

A kövekben rejlő titkok

írta: Darius1
A kövekben rejlő titkok

 A kövek a történelem néma tanúi, de meglehet mégsem annyira némák. Elképzelhető, hogy tévedünk, amikor élettelen tárgyaknak nevezzük őket, mert valójában képesek emlékeket tárolni a kristályszerkezetükben. A régi korok embereinek talán igazuk lehetett, amikor azt mondták, hogy a kövek emlékeznek mindenre, aminek valaha tanúi voltak, és ha figyelmesen tanulmányozzuk tulajdonságaikat, meghallhatjuk szavak nélküli suttogásukat. A köveknek fontos szerepe volt az ősmagyarok táltoshitében,ezt bizonyítja Szent László egyik törvénye is: Akik pogány szokás szerint kutak mellett áldoznak, vagy fákhoz, forrásokhoz és kövekhez ajándékokat visznek, bűnükért egy ökörrel fizessenek.

A világköldök

Az Ókorban számos kultúrában úgy hitték, hogy létezik egy olyan kő, amely középpontja mindennek. Ezt világköldöknek, görögül ophalos-nak nevezik. A görögök azt hitték, hogy ezt a követ Delphoi-ban, a jósdában őrzik. A líbiaiak szerint viszont a világköldök az ő hazájukban, a Sziva nevű oázisban van. A forrást, amely körülötte csordogált, a Nap forrásának nevezték.

A kő és a banán

Ha egy kőre ránézünk, az első dolog, ami eszünkbe jut róla, a stabilitása és maradandósága. A világ változik, átalakul és új dolgok jönnek létre, de  a kövek sokáig megmaradnak. A legtöbb mitológiában így a halál legyőzésének szimbóluma. Egy új-zélandi maori történet szerint az idők kezdetén az ember is halhatatlan volt. Boldogságban élt együtt az első nő és az első férfi egy szigeten. Az Isten minden nap leengedte az ételüket egy kosárban az égből. Egy napon azonban nem volt más benne, mint egy nagy méretű kő. Átkozódni és kiáltozni kezdtek az ég felé, a teremtő ezért felhúzta a kosarat. Másnap egy banánt küldött le benne, aminek az emberpár nagyon örült. Ettől kezdve az ég fiai lettek halhatatlanok a kőhöz hasonlóan. Ennek a történetnek az óceániai mondavilágban rengeteg verziója van. Mindegyik lényege az, hogy a kő az aranykor jelképe. A banán a bibliai bűnbeesésnek felel meg

Jákób baitylos-köve

A héber hagyomány szerint a mindenség több valóságsíkból áll. A Zohár és egyéb héber misztikus iratok a multiverzum-teoriát támasztják alá, amit ma már a fizikusok többsége is elismer. Jákób egy kő mágikus erejének köszönhette látomását, ezért bekente azt olajjal, majd felszentelte. Ettől kezdve az ilyen köveket baitylos-nak hívták. Jákób baitylos-köve nyílást hasított a világokat elválasztó fátylon, ezt a héber misztika egyértelműen így tanítja.

Visnu szent kavicsai

 Indiában naojainkban is jelentős kultusza van Visnu szent köveinek, a salagramaknak. Ezeket a változatos színű, apró kőzeteket, amelyek valójában ammonites-ek,  a himalájai Gandaki-folyóban gyújtik. Eredetüket  a Brahma-vivarta purána így magyarázza: Visnu hitvese, Laksmi egy hercegnő képében szállt le  a Földre, akit Tulasi-nak hívtak. Mivel egy démonhoz ment hozzá, az istenek elhatározták, hogy ráveszik Tulasi-t  a hűtlenségre. Visnu illúzió útján felvette a démon alakját, így Tulasi azt hitte, hogy férje érkezik haza a palotába. Csak reggel jött rá a csalásra, de akkor már késő volt. A démon elvesztette erejét és az istenek le tudták győzni. Tulasi ezután megátkozta Visnut, akinek egyszer majd kőként kell megtestesülnie a Földön. Visnu salagrama kővé változott, Tulasi (vagyis Laksmi) pedig fa lett a Gandaki-folyó partján, hogy férje mellett lehessen.

A kilenc drágakő eredete

Bali-nak, a démonok királyának testének darabjaiból született meg a kilenc drágakő. Vérét a Nap sugározta át, ebből a rubin alakult ki, fogain a Hold csillogott, belőlük lett a gyöngy. Belsőségeiből a Mars korallja keletkezett, epéjéből a Merkúr smaragd köve. Bőre a Himalájára esett, abból a Jupiter által uralt sárga zafír keletkezett. Csontjaiból megszülettek Vénusz gyémántjai, szeméből a Szaturnusz kék zafírja, magjaiból Rahu hiacintja, hangjából a Ketu macskaszeme. Zsírja kvarccá változott, a maradék pedig agáttá.

A sikoltó szikla

 Az ír mitológiában szereplő végzetkő úgy mutatja meg azt, hogy kik azok, akiket az istenek királyságába rendeltettek, hogy felsikolt, miközben valaki rálép. A Lia Fail egyike a tuatha-k által Avalonból kimentett négy nagy erejű varázstárgyaknak. A druidák szerint a tárgyak mindegyike egy-egy őselemet képvisel. A lándzsa a levegőt, akard a vizet, az üst a tüzet, Lia Fail pedig a föld elemét. A kövek a legtöbb ókori hiedelemben is a föld elemmel voltak kapcsolatban. A rómaiak a sziklákat és köveket a Földanya csontjainak tartották. Az ír végzet kövét Tara királyi székhelyén őrizték.

Az alkímia és a kövek

A kövek kristályszerkezetének energetikai kiaknázása lehetett az alapja annak a tudományterületnek is, amit alkímiaként ismerünk.  Ha jobban megismerjük az alkimista műveletek leírásait, rájöhetünk arra, hogy nem  primitív babonák Az alkímia nagyon közel áll  a legmodernebb kvantumfizikához.  A legtöbb alkimista szabályt, jelenséget és módszert a mai atomfizika tanai alátámasztják. Így például a mai tudomány egyelőre nem tud mit kezdeni az alkimisták egyik legfontosabb tanításával, miszerint a kövek is élőlények. A kis-ázsiai legendák szerint  a kőlények nemzetésge a mai Törökország területén élt, tőlük származott az alkímia tudománya is. Kumarbi hettita isten kapcsán is megjelelennek a kövek, mint élő tárgyak. Az egyik asszony, akinek teste kőből volt beleszeretett az istenbe. Az ő gyerekük egy diorit-testű csecsemő lett, aki nagy harcossá vált. A háborúban az anatóliai kőlények és az istenek küzdöttek meg a Föld feletti uralomért. Ahogy az Ókorban a pantarbo volt a csodakő, ami az éjszakát nappallá varázsolta, úgy a középkorban is keresték a kövek királyát, minden drágakő egyesítőjét, a Bölcsek Kövét. A mindenek eszenciája, a prima materia mindenütt fellelhető -mondták az alkimisták.

A Kába-kő

 A meteoritokat mindig is felsőbb dimenziók küldötteként tekintették. A leghíresebb ilyen meteorkő Mekkában található. A fekete kő a muzulmánok számára Isten hírnöke, amelyet legalább egszer mindenkinek meg kell látogatnia. A legendák szerint ez  a kő egykor fehér volt, de miután az Édenkertbe zuhant, ahol felszívta magába a bűnt, ennek hatására megsötétedett. Lyukacsos teste a világegyetem egész krónikáját megőrzi, ugyanis ez a muzulmán Isten, Allah eseménynaplója.

A  wiradjuri-k sírkövei

A sírkő olyan, mint egy mérföldkő a túlvilág ösvényei felé vezető úton. Az ausztrál őslakosoknál a sámánná válás egyik módja az volt. hogy sírkő mellett kellett eltölteni egy éjszakát. A wiradjuri törzs hidelmei szerint éjfélkor a sírkőből előlép a kő szelleme. Ők a kövek energiáinak hordozói, egyben a kő jelenti az ő testüket. Ismerik a dimenziók közötti átjárókat, szabadon közlekedhetnek párhuzamos világok között. A megalitokat tehát a déli féltekén is dimenziókapuknak tartják.

A memória tárolói

Az elpusztíthatatlan, örökké tartó memória megalkotása az informatikusok régi álma. Az eddigi szilícium alapú chipekhez képest az új technológiával ez sokkal inkább megvalósulhat. Az adatok minimum egymillió évig sértetlenül megőrződnek. Az olvasztott kvarc kristályszerkezetében spontán módon nano-egységek keltkeznek. Az infomáció kódolása öt dimenzióban valósul meg. Az adatokat ultragyors lézerrel helyezik el a kristályban, majd egy polarizátorral bármikor le is tudják hívni azokat. A Nagy-Britanniában végzett kutatások Peter Kazanskiy vezetésével létrehozhatják az első olyan dokumentumot, amely túlélné az emberi fajt. Az egész eljárás jól ismert a mítoszokban, legendákban. 

Élő ásványok

 Az ásványok tudatosságát a francia atomfizikus, Jean Charon vetette fel először. Kutatásai végén kijelentette, hogy nincs olyan, hogy élettelen dolog, ugyanis az anyag kvantumszerkezetének egyik jellemzője a tudatosság. Charon EEG-műszert kapcsolt kavicsokra és drágakövekre. Az eredmények szerint intenzív erőtér volt körülöttük, hasonlóan az élőlények agyhullámaihoz. Ez a kísérlet is példa rra, hogy az ősi tudás, amit az anyagelvű teóriák megtagadnak, tudományos valósággá válhat.

 A kövek gyógyhatásai

A kövek is a szervezetünk működése szempontjából szükséges ásványi anyagokból állnak. Minden kő külön egyéniség a saját színétől független rezgéssel, színük révén fényenergiát juttatnak el hozzánk. Például a malachit és a krizokolla ráztartalma miatt nagyszerű lázcsillapító, de ez nem jelenti, hogy minden ráztartalmú kő az lenne. Rezgése folytán a zöld verdelit is csökkenti a lázat. Az emberi szervezet több mint hatvan százalékban tartalmaz vizet, a kövek nagy részének alapanyaga pedig szilícium-dioxid. Dioskurides ókori görög tudós orvoslási szerekkel foglalkozó könyvében több, mint száz gyügyhatású kőről esik szó. Például a porrá tört és mézzel elkevert hematit jó a vöröslő szemre, gránátalmalében vérzéscsillapító. De a betegségek gyógyításához használt köveket tisztítanunk is kell használat után. A folyóvíz képes a kőben felhalmozódott káros energiát kimosni. Kisebb tisztításnál elég öt perc. Azonban havonta egyszer a hosszabb ideig tartó (egy óra) alapos tisztítást el kell végeznünk. A legjobb, ha egy vászonzsákba tesszük a köveket, és ezt a patak vizébe tesszük.  A vízzel való tisztítás után gyakran marad még a kőben régi információ, negatív energia. Ilyenkor hét napra el kell ásni a földben, majd újra megmosni  folyó vízben.

 

 

Szólj hozzá

Természet