2024. már 06.

Jaboticabal poltergeist

írta: Darius1
Jaboticabal poltergeist

Ez a furcsa, de igaz történet a brazíliai nagyváros, Sao Paulo melletti Jaboticabal-ban történt. A poltergeist első számú célpontja ebben az esetben is egy kilány, mint az általában lenni szokott. A láthatatlan támadó erőszakos megnyilvánulásai azóta is foglalkoztatják a paranormális és egyéb kutatókat, de még mindig felderítetlen rejtély övezi ezt az esetet.

Az akkor tizenegy éves Maria Ferreira minden tekintetben egészséges és normális gyereknek számított, de 1965 decemberétől kezdve sok dolog megváltozott az ő és családja életében. Az egyik este egy tégla a semmiből megjelent a fejük fölött, majd a földre esett. A repülő téglák ettől kezdve szinte mindennapossá váltak, némelyik meghaladta a nyolc kilogrammot is. A Ferreira család tagjainak fogalmuk sem volt arról, hogy milyen körülmények között kerülhettek otthonukba ezek a tárgyak. Ezután egyéb más kisebb tárgyak maguktól elmozdultak a helyükről, a legtöbb esetben a családtagokat célozva meg, akik nem tudtak mindig időben elmenekülni. Zúzódások és kisebb-nagyobb sérülések keletkeztek a testükön. A szomszédok, akiket ritkábban ugyan, de szintén zaklatott a kísértet, azt tanácsolták Ferreira családjának, hogy vegyék fel a kapcsolatot a helyi lelkésszel, mert gonosz erő szállta meg a házukat. A pap el is ment hozzájuk, elvégezte az ördögűzés szertartását, de az nem vezetett eredményhez, sőt a helyzet még tovább romlott. A poltergeist a család legkisebb tagját kezdte zaklatni leginkább. Téglák és tányérok csapódtak a fejéhez, a varrótű magától lábra kelt a tartójából, majd össze-vissza szúrkálta a lány testét.

A szülők tehetetlenül szemlélték az eseményeket, felvették mindenkivel a kapcsolatot, akiktől remélték, hogy segítséget kapnak. Végül egyik ismerősük megadta nekik egy közismert spiritiszta, Joao Volpe címét. A spiritiszta  felkereste a Ferreira családot, de amint belépett a házba, rossz érzés fogta el. Egyedüli megoldásnak azt látta, ha Maria elhagyja a rossz közeget, valamint szakszerű megfigyelés alatt áll. Joao így magával vitte a kislányt otthonába. Itt kiderült, hogy Maria-nak sok képzeletbeli barátja van és a többségük barátságos. De a kislány elmondása szerint létezett egy gonosz lény is, aki ártani akart neki mindig. A spiritiszta ebből megértette, hogy Maria egy természetes közeg, aki képes kommunikálni a szellemekkel és egyéb túlvilági lényekkel. Sajnos az események nem úgy folytatódtak, ahogyan azt Joao előre sejtette. A poltergeist nem maradt a Ferreira házban, követte a kislányt Sao Paulo-ba. Mint az később kiderült, jó szándékú, láthatatlan barátai sem hagyták cserben a kislányt, habár segíteni nem igazán tudtak rajta.  Erőfeszítései ellenére Joao sem tudott segíteni Maria-n, aki új otthonában még durvább sérüléseket szenvedett el. Volpe összesen 312 téglát számolt össze, amelyek valamilyen módon megjelentek a házában. Az egyik, miután a szoba plafonjáról lezuhant, esés közben széttört, majd darabjai különböző irányokban szétszóródtak. Egy másik alkalommal zuhanó kődarabok találtak fejbe három embert, akik a ház mellett haladtak el. Ők elmondásuk szerint úgy érezték magukat a fejüket ért ütés után, mintha valami átment volna a testükön, amely a sűrített levegőhöz hasonló.

Maria láthatatlan barátai, akik szerették őt, teljesítették a lány minden kívánságát. Sokan látták, ahogyan a semmiből édességek és díszek jelentek meg, majd Maria lábai elé estek. Senki nem értette mi folyik ott, mindenki értetlenül bámult a tömegben. De Maria gonosz üldözője sem maradt tétlen. José is kezdett a támadások célpontjává vált. Leginkább akkor próbált ártani neki a láthattalan erő, amikor aludt. Sokszor ébredt arra, hogy valami meg akarja fojtani vagy éppen kések karcolják meg a nyakát. Amikor ébren volt, tükrök, képek és egyéb háztartási tárgyak repültek ki az ablakon, miközben valamilyen láthatatlan dolog felpofozta őt. Maria sem úszta meg szárazon, egy alkalommal összesen 55 tűt szedtek ki a lábából. Miután a spiritiszta ruhái  két alkalommal is kigyulladtak, Joao már nem vállalt felelősséget a lányért. Súlyos égési sérüléseket szenvedett akkor, amikor szobája kigyulladt. A kórházban felvette a kapcsolatot egyik barátjával, Xavier-el, aki a múltban több hasonló problémás esetet oldott meg. Xavier azt állította, hogy a lány előző életében boszorkány volt, tudatalattija viszont tárolta az akkor szerzett információkat. Ez volt az oka annak, hogy már születése óta üldözte őt egy gonosz erő. Maria-t egy titkos helyre vitték, majd ott tartották őt egészen tizenhárom éves koráig, ahol nem érték őt támadások. Ezt követően  a lány visszatért szüleihez, de három nap múlva újból megjelent Ferreira-ék otthonában a gonosz túlvilági zaklató. Egy magától széttört tükör darabjai majdnem megvakították a családapát, arcát ekkor súlyos sérülések érték. Végül 1970-ben a poltergeist öngyilkosságba kergette Maria-t, aki megitta a peszticiddel elkevert üdítőt, hogy megmentse családtagjait.

bzt.jpg

Szólj hozzá

Amerika