2024. jún 13.

III. Károly démoni festménye

írta: Darius1
III. Károly démoni festménye

A III. Károly király koronázása után készült első hivatalos portré leleplezése széles körű vitát váltott ki. A festményt készítő Jonathan Yeo a királyt a walesi gárdisták egyenruhájában ábrázolja egy pillangóval. Azonban a kép tükrözött változata az eredeti mellett (lefelé fordítva is) felfedi a démont. Ami még ijesztőbb, hogy a megkettőzött tükörkép sokkal baljósabb eredményt mutat. Egy másik, a háttérben a mindent látó szemre emlékeztető részt az elmekontroll  ábrázolásaként értelmezik.

A Monarch-pillangó talán nem véletlenül került fel a képre. A szimbolikában ez a rovar két azonos, egymást tükröző szárnyával a szimmetria jelképe. A démon alakja csak úgy rajzolódik ki Károly király képén, ha egy másikkal tükrözzük, akárcsak egy pillangó két kitárt szárnya.  A nagyobb, szemmel jól kivehető lepke fölött van egy másik, meg nem nevezett árnyéklepke, amely szintén a király felé néz, de furcsán agresszív testtartásban. A művész szerint az apró rovar III. Károly király környezetvédelemmel kapcsolatos kezdeményezéseit szimbolizálja. A lepkefaj kiválasztása sem volt véletlen. Az egyik változat szerint ez a III. Vilmos orániai király tiszteletére a monarch nevet kapta.  Yeo állítása alapján III. Károly maga javasolta, hogy rajzoljon egy pillangót.

A Monarch-programozás az elmekontroll módszere, amelyet számos szervezet használ titkos célokra. Ez valójában az MK-Ultra folytatása, amely a CIA által kifejlesztett elmekontroll program. A módszerek elképesztően szadisták voltak egyes kiszivárgott információk szerint, a várt eredmények pedig szintén borzasztóak lettek. Az embereken végzett kíséretek célja olyan rabszolgák létrehozása, akiket bármire rá lehet venni, hogy végrehajtsa a felvezető által megkívánt műveleteket. Míg a tömegmédia figyelmen kívül hagyja ezt a kérdést, több mint két millió amerikai esett áldozatul a kísérleteknek.  Az egyik első módszeres tanulmányt a traumán alapuló elmekontrollról Josef Mengele, a náci koncentrációs táborokban dolgozó orvos végezte. Kezdetben azzal vált ismertté, hogy egyike volt azoknak az orvosoknak, akik eldöntötték melyik foglyokat kell megölni és melyiket kényszermunkára fogni. Mengele főleg arról vált ismertté, hogy emberi kísérleteket végzett a foglyokon, köztük gyerekeken, ezért a Halál angyala jelzővel illették. Munkásságának egy része azonban, amelyet ritkán emlegetnek, az elmekontrollal kapcsolatos kutatása. Az erről szóló dokumentumokat a világháborúból győztesen kikerülő szövetségesek katonái elkobozták, és a mai napig titkosak.  Később az Egyesült Államokban az elmekontrollt kutató kísérleteket a Monarch pillangóról nevezték el,  mert a pillangóra jellemző tulajdonságok az elmekontroll során érvényesíthetőek.  A pillangó ismeri a gyökereit, de ezt a tudást a genetikán keresztül továbbadja utódainak nemzedékről nemzedékre. Ha a tudás genetikailag átadható, akkor fontos, hogy olyan szülőket találjanak, akik át tudják adni a megfelelő tudást az uralkodói elmekontrollra kiválasztott célszemélyeknek.  Például amikor egy személy elektrosokk által kiváltott traumán esik át, szédülést tapasztal, mintha az ember pillangóként lebegne vagy repkedne.  A kiválasztott személyek körülbelül 75%-a nő, mivel jobban viselik a fájdalmat, és könnyebben disszociálnak, mint a férfiak. A módszerek a következők voltak: bezárás zárt helységekbe, vakító fény, áramütés, gyógyszerek adagolása, félelem és undor előidézésére szolgáló módszerek, nyúzás, alvástól történő megvonás, stb. Az ezekben a kísérletekben tökéletesített programozási technikák nagy részét a közmédián keresztül alkalmazzák. A mainstream hírek, filmek, zenei videók, reklámok és televíziós műsorok a valaha összeállított legfejlettebb emberi viselkedési adatok felhasználásával készültek. Ennek nagy része a Monarch -programozásból származik.

A festmény másik képpel történő tükrözése során és a lepkében is sokak szerint Baphomet démon alakja rajzolódik ki, aki az egyensúly és szimmetria szimbóluma a különböző okkult és misztikus hagyományokban. Félig ember, félig állat, jó és gonosz, hím és nőstény egyaránt. A Baphomet név a XIV. századi templomos perek során vált széles körben ismertté.  Azzal vádolták a templomos rend tagjait, hogy Baphomet istent tisztelték, mert neve előfordult több keresztes hadjáratokkal kapcsolatos forrásokban.  A XX. század második felében egyes sátáni csoportok magáévá tették Baphomet alakját, a  sátánizmus ugyanis szent elemnek tartja az állatot, mint biológiai princípiumot az emberben, amit a puritán vallási tanok indokolatlanul elnyomnak. A festmény méreteiben kirajzolódik az ördög száma, a 666. ( 8 láb 6 hüvelyk x 6 láb 6 hüvelyk) 

baphomet.jpg

 

Szólj hozzá

Nyugat-Európa