2024. jún 27.

Az egydolláros szimbólumai

írta: Darius1
Az egydolláros szimbólumai

Az  amerikai egydolláros bankjegy megjelenése óta több mint hetven éve nem változott. Ezzel szemben a világ összes bankjegye legkésőbb harminc év után megújult. Ezen a bankjegyen annyi varázslatos szimbólum fordul elő, hogy szinte lehetetlen mindezt a véletlennek tulajdonítani. Mágikus szimbolikája olyan mélyreható, hogy az ilyen típusú szimbolikus ábrázolásokat alaposan tanulmányozni kell ahhoz, hogy valaki megérthesse az összefüggéseket. A CNN tévéadó 2017-es műsorában azt állították, hogy az egydolláros bankjegyek csaknem 80%-a kokainnyomokat tartalmaz. A kokainon kívül a kutatók számos más típusú kábítószereket is találtak a metamfetamintól a heroinig. A rendőri razziák során visszaszerzett pénzek gyakran erősen szennyezettek voltak a drogoktól.

dollar-back_s.jpg

A bankjegy hátoldalán szereplő piramis fölött a következő felirat áll latinul: Annuit Coeptis, vagyis Vállalkozásunkat siker koronázza. Alul ez olvasható: Novus Ordo Seclorum, szó szerint magyarul: A korok új rendje. Az 1776-os római számok az alapítás évét jelzik. A piramis tetején található  a mindent látó szem a zárókőben. Megoszlóak a vélemények ezzel a szimbólummal kapcsolatosan. A hivatalosan elfogadott verzió szerint ez Isten szeme. Egyesek szerint azonban valójában az ördög szeme, vagy más néven gonosz szem. Állítólag a Sátán egy nagyon részletes tervet dolgozott ki, amit csak néhány kiválasztottnak tárt fel a hierarchia csúcsán. Az általa választott reproduktív program évszázadok óta létezik, és titokban tartják az összejöveteleket. A rituálét 28 évente egy titkos helyen rendezik a Sátán vezetésével.  Mások szerint a szem a világ feletti hatalom jelképe, amely mindent lát és irányít. A piramis a szabadkőművesség hierarchikus beosztása, amelynek élén a Pindar vagy sárkány pénisze (Rothschild) áll. A piramis negyedik lépcsőjén egy mosolygó arc tűnik elő, amely kissé szellemszerű. Ha a piramist egy háromszögbe helyezzük úgy, hogy a csúcsa felfelé van, és egy másik háromszöget ugyanígy csúcsával lefelé, akkor a háromszögek csúcsai azokra a betűkre kerülnek, amelyekből a mason, vagyis kőműves szó összeállítható. Annuit coeptis, Novus ordo seclorum.

A ma ismert egydolláros bankjegyeket 1932-ben Franklin Roosevelt elnök vezette be.  Elülső részének jobb oldalán található az Egyesült Államok kincstári pecsétje a mérleg szimbólumaival, amely a szabadkőművesség emblémája. A zöld körben a négyzet alakú másik szabadkőműves szimbólum is gyanút kelt. A NOVUS ORDO SECLORUM pontosan megfelel Adam Weishaupt ideológiájának, aki az Illuminati nevű rendet alapította vagy szervezte újjá, hogy a papírpénz rendszerén keresztül új rendet teremtsen a világban (a pénz uralja a világot). A piramis alsó sorában az MDCCLXXVI római szám van megörökítve( ez az 1776-os arab szám), amely pontosan az illuminátusok rendjének Adam Weishaupt általi alapításának hivatalos éve.  De ugyanebben az évben született meg az Egyesült Államok is, mint független állam, amelynek az egydollároson szereplő George Washington lett az első elnöke. 1776-ban a tizenhárom gyarmat kikiáltotta függetlenségét és szakítottak a brit uralommal, ami a függetlenségi háborúhoz vezetett.

eye_s.jpg

A fehérfejű rétisas fölött, amely eredetileg főnix volt, egy hatágú csillag (hexagram) látható, amelyben 13 különálló csillag van. Gyakran mondják, hogy ez a zsidó Dávid-csillag,  mivel a 13 kis ötágú csillag ezt formázza meg, de ebben az esetben nem biztos így van, mert a Dávid-csillagnak nincs középpontja. A hatágú csillag az alkímiai sigillumot jelképezi, ami a legmagasabb rendű misztikus okkult jel. Az alkímiai jel a tűzjel (növekvő háromszög) és a vízjel (lefelé irányuló háromszög) egyesülését szimbolizálja. Ez a közeg vagy jobban mondva a középpont a mágikus egyensúlyt szimbolizálja, amikor a tűz és a víz ereje egyensúlyba hozza egymást. Az E PLURIBUS UNUM szavak a hatágú csillag alatti részen olvashatók. Ex Pluribus Unum lenne helyesen, de a tizenhárom betű megtartása végett az x-et nem tüntették fel. A latin szöveg azt jelenti, hogy A sok közül egy.  Másképp fogalmazva minden elkerülhetetlenül egy ponton belül összpontosul.   Utalhat arra is, hogy a tizenhárom kolónia sikeresen egyesült és létrejött az új független állam. A sas jobb mancsában egy olajág látható, amelyen 13 levél és 13 olívabogyó található, bal karmában pedig  pontosan 13 nyíl. A tizenhárom nyíl volt Adam Weishaupt személyes szimbóluma is. Az olajág a békét, a nyilak pedig a háborút szimbolizálják. Tekintve azt, hogy az Egyesült Államok egyfajta rendőrállam, amely rendet tesz a konfliktusokkal küzdő térségekben, ez akár jelentheti azt is, hogy akik nem adják meg magukat békésen, azokat háborúval kényszerítik rá. A sas mellkasán ugyancsak 13 függőleges csíkokkal keresztezett pajzs látható, ebből pedig hat sötétebb. Ha alaposan megnézzük a hat sötét csíkot, látni fogjuk, hogy mindegyik csík valójában három vékonyabb sötét csíkból áll. Ezekből a kombinációkból az egyet, mint egészt hozzáadva az 1776-os szám áll össze, vagyis az Egyesült Államok és egyben az illuminátus rend alapításának éve.

eagle_s.jpg

tresury.jpg

Szintén érdekes a dollár nemzetközi valutaszimbóluma, amely az $. Ez nem egy áthúzott S betű csupán. Emlékeztetőül szolgál az egész emberiség számára, hogy a lelki gyógyulás Istennel kezdődött, nem pedig a pénzzel. Azonban kevesen tudják megmagyarázni, hogy valójában mit is jelent ez a szimbólum. Ha fellapozzuk a sumér történelmet és mitológiát, akkor rájöhetünk ennek a szimbólumnak az üzenetére. Ez Enki istenhez kötődik és a hozzá kapcsolódó kígyóhoz, amely pálcára tekeredik. Az Enki és a világrend mítoszban Enki útnak indul és elterjeszti a kultúrát a Tigris és Eufrátesz mentén. Az Azoth, vagyis a mindent átható életerő  nemcsak a test éltető energiája, hanem az elmét mozgató inspiráció és lelkesedés is. Úgy gondolják, hogy a kozmoszban és mindannyiunkban az azoth a titokzatos evolúciós erő, amely felelős a testi és lelki tökéletesség felé irányuló  törekvésért. Így ennek fogalma analóg Isten természetének vagy elméjének fényével és ennekszimbóluma a caduceus. Egyes beszámolók azt sugallják, hogy a caduceus legrégebbi ismert képei mezopotámiai eredetűek és Ningishzida sumér istentől származnak. Az ő szimbóluma egy bot, amely körül két kígyó fonódik össze. Ez egyben a Merkúr bolygót ábrázoló asztrológiai szimbólum alapja is. Így az asztrológiában, alkímiában és csillagászatban való felhasználása révén az azonos nevű bolygót és elemi fémet jelöli. A pálca állítólag felébresztette a halottakat is. A Merkúrhoz és Hermészhez fűződő kapcsolatának kiterjesztésével a caduceus a kereskedelem elismert szimbólumává vált, így végül ismét a pénzhez vezetnek a szálak.

Egy bagoly szimbólum is szerepel az egydollároson, nagyon elrejtve. A jobb felső sarokban megjelenő egyes szám bal oldalán elrejtve kis bagoly képe rajzolódik ki. A Minerva (Athéné) baglya egy könyvön szereplő embléma volt, amelyet a bajor illuminátusok használtak rangon alapuló szerveződéseikben. Ebben a korai időszakban a rendnek három fokozata volt: novícius, minerval és felvilágosult minerval. Aktívan keresték a keresztényeket, ugyanakkor nem fogadták a rendbe a zsidókat és más vallások hívőit, valamint a nőket és a szerzeteseket. Ha megfordítjuk az egydollárost, a bagoly szimbólum átváltozik: koponya és keresztezett csontok jelennek meg, amely egyben az Illuminati irányítása alatt álló Csontok és Koponya rend szimbóluma is. 

skull_on_dollar.jpg

owl_on_the_dollar.jpg

Az illumináti állítólagos céljait, rendeltetését közvetítő kártyák nagy port kavartak a médiában.  2001. szeptember 11-e után világossá vált, hogy a kártyák egyik lapja az ikertornyok elleni támadást ábrázolta egyértelműen. Mindez persze jelentheti azt is, hogy a terroristák felhasználták a tartalmat és a merényletnek semmi köze az Illuminati-hoz, ha az létezik. A kártyákat ugyanis 1995-ben adták ki, de az ikertornyok csak 2001-ben omlottak össze!

Az illuminátus térképekkel kapcsolatos információk már régóta keringenek összeesküvőkörökben. Egy bizonyos Steve Jackson készítette őket egy ismeretlen személy megbízásából.

pentagon.jpg

Egy másik kártya Károly herceget ábrázolja, aki az angol koronát tartja a kezében. Ez közvetlen utalás arra, hogy király lesz, habár az is igaz, hogy ezt nem volt annyira nehéz megjósolni. Több kártya a 330 lapból álló csomagból az űrprogrammal van összefüggésben: az egyik lap űrhajóst ábrázol a Holdon, mellette pedig  a gömbölyű Föld jelenik meg. Erre a kártyára azt írták, hogy kitaláció (science fiction).

Az illuminátus térképekkel kapcsolatos információk már régóta keringenek összeesküvőkörökben. Egy bizonyos Steve Jackson készítette őket egy ismeretlen személy megbízásából.-10

A koronavírus-járványt megjósoló kártya:

s-l1600_1.jpg

A jövőre néző aggasztó jelzések:
sweeping.jpg
nuclear.jpg
flash.jpg
Szólj hozzá

Rejtélyek