2024. jún 28.

Az aura

írta: Darius1
Az aura

Az aura jelenleg csak pszichikai és spirituális körökben elfogadott kifejezés, a tudományos közösség egyelőre bizonyos fokú szkepticizmussal kezeli. Az ember hajlamos intuitív módon érzékelni egy másik személy jelenlétét vagy valamilyen veszélyes helyzetet anélkül, hogy világosan megértené ennek a tudásnak az eredetét. Sokan ezt az aurával, mint külső energiamezővel magyarázzák, amely minden embert egy univerzális forráshoz köt. Az aura tükör is lehet az ember érzelmi és fizikai testének általános jólétéhez. Így megtisztítható és erősíthető meditációval, meridiáncsapolási technikákkal és személyes energiafejlesztéssel.

Azok a személyek, akik láttak már aurát, a testet körülvevő burok formájában érzékelték, amely egyénenként és időközönként változik. Minden hang, lélegzet és szívverés színes energia hullámokat és impulzusokat hoz létre az aurában, és ez az első dolog, amit érzékelünk akkor, amikor valakivel találkozunk. A kutatók már az 1800-as évek eleje óta vizsgálták és alkalmaztak különféle módszereket az aura létezésének alátámasztására. 1911-ben Walter Kilner színes szűrőkkel és egy speciális kőszénkátrány segítségével vizsgálta meg az aurát. Három zónát fedezett fel: egy sötét réteget a bőr mellett, egy éteribb réteget, amely merőleges szögben tapad a testre, valamint egy finomabb külsőt. Az Aleksandr Popov által vezetett Bioinformációs Intézet szovjet tudósai az energiatestben bioáramokat mértek. Felfedezték azt a nagyon fontos és nyilvánvaló tényt, hogy az élő szervezetek 300 és 2000 nanométer közötti rezgéseket bocsátanak ki. Nem sokkal később Semyon Kirlian orosz tudós és felesége, Valentina feltaláltak egy olyan fényképészeti eljárást, amelynek során nagyfrekvenciás elektromos mezőt irányítottak egy tárgyra. Az objektum lumineszcencia-mintája ezután filmre rögzíthető lett. Kirlian azt az elméletet is bebizonyította, hogy az aura körüli színek különböző hangulatokból, érzésekből és gondolatokból fakadnak. Egy számukra ismeretlen tudós két darab, látszólag egyforma levelet adott nekik tanulmányozásra. Az egyik levélnek nagyon furcsa aurája volt, de mégis normálisnak tűnt. A nagyfrekvenciás árammal történő fényképezés módszere során  az első eredmények azt mutatták, hogy a Kirlian-fotózás képes indexelni az ember fizikai egészségét, és megvilágítja az emberi test akupunktúrás pontjait. Később Valerie Hunt ezüst és ezüst-klorid elektródákkal a bőrön 1988-ban feljegyezte a testből kiáramló alacsony millifeszültségű jelek gyakoriságát a Rolfing-terápia során. A rögzített hullámmintákat ezután Fourier-analízissel és szonogram-frekvencia-analízissel elemezték. A mezőről kiderült, hogy számos különböző színű sávból állt, amelyek erősen kapcsolódtak a test csakrarendszerével.

Az aura önmagában nyugodt természetű. A másoktól vagy önmagunktól származó negatív energia vagy gondolatformák azonban hajlamosak megzavarni és torzítani. Ezt mindannyian érezzük, amikor fáradtak és erőtlenek vagyunk. Ha azonban a személynek erős aurája van, a gondolatban megfogalmazott feléje irányuló szándékot akár vissza is tudja küldeni a másik személyhez vagy a mellette állókhoz. A gondolatformák is befolyásolhatják az aurát, ha azok valakivel vagy valamivel kapcsolatos aggodalmak formájában nyilvánulnak meg. Amikor sok negatív gondolat gyűlik össze az aurában, azok eltorzítják a körülötte lévő energiaburkot, így felkavaró érzéseket keltenek a befogadó személynél. A fizikai test meditációs technikákon keresztül történő megerősítésének előnye, hogy javítja az aurikus energiamező minőségét azáltal, hogy csökkenti az ártalmas gondolatok fizikai testre gyakorolt ​​hatását. Az aura egészségének fenntartása szempontjából fontos, hogy eltávolítsuk magunk mellől az olyan személyeket, akik mellett kényelmetlenül vagy nyugtalanul érezzük magunkat.

Cyndi Dale szerint az auramezők olyan fényrétegek, amelyek a testen kívül irányítják az energiát. A gyülekezési pont vagy helyesebben lefordítva inkább gyűjtőpont kifejezést Cyndi Dale az energiavonalak halmazának leírására használta, amelyek egy adott ponton áthatolnak a testen. Ezek fél-egy centiméter szélesek és körülbelül 0,2 Celsius-fokkal alacsonyabb hőmérsékletűek, mint a környező bőr. Az energiáknak is van a sajátos formája vagy mintázata, amelyek különféle módon hatnak az emberi testre. Megnyilvánulhatnak színként, hangként, szagként, érzésként, információként, gondolatként vagy a test táplálékaként.

Keressünk egy csendes helyet, ahol legalább húsz percig zavartalanul lehetünk. Csukjuk be a szemünket és próbáljuk elképzelni az aurát egészen addig, amíg meg nem jelenik valami ismerős személy, szimbólum, szín, hang, angyalok vagy akár ismeretlen személy. Az aura őrszemek jelen vannak, hogy segítsék az aurikus energiákat. Az ember jellemét és személyiségét tükrözik, amikor a világ külső energiáival találkoznak. Ezután nyissuk ki a szemünket és nyújtsuk ki karjainkat a magasba vagy előre. Képzeljük el, hogy az általunk látott őrszem az ujjaink végén áll. Üdvözöljük és köszönjük meg, hogy segít rajtunk. Ezután a lefelé futó energiaszálakat irányítsuk vizuálisan  a föld felé, hogy elvezessünk minden felesleges és nem kívánt energiát. 

Az aura úgy írható le, mint minden élőlényt körülvevő vibrációs esszencia. Miközben az ember gondolatokkal és tevékenységekkel vonzza a spirituális energiát, az egyén adottságai, erősségei és gyengeségei az aurában fejeződnek ki. Habár egyes részei mindig állandóak maradnak egy ember élete során, dinamikus tágulási vagy összehúzódási képessége van, amely az egyén mentális és érzelmi állapotával és cselekedeteivel változik. Láthatjuk is az auránkat: Először is keressünk egy szilárd, fehér hátteret (legjobb példa erre egy fal). Álljunk a tükör elé legalább két méter távolságra. Összpontosítsuk a figyelmünket a váll és a nyak közötti L alakú foltra. Miközben ezt bámuljuk, maradjunk nyugodtak. Először fehér vagy tiszta fényt fogunk látni, de ha erősen tudunk koncentrálni és kiterjesztük a látásunkat a test többi részére, ez a ragyogás elkezd színessé válni.

Az aura színeinek jelentése:

Kék: Erős és beszédes személyt jelez, akinek sok ötlete és elképzelése van. Emellett intuitívak és rendkívül intelligensek.  Időnként munkamániásak és manipulatívak lehetnek.

Arany: Nagyon kreatív lélekre utal. Élvezik mások társaságát, gyakran nagyon vonzó személyek, akiknek sok barátjuk lesz. 

Narancs: Társaságkedvelő, élvezi a figyelmet és a szereplést. Szeretik embertársaikat, gyakran adakoznak és összhangban vannak mások érzelmeivel.

Lila/indigó: Erősen pszichés vagy intuitív érdeklődő személyt jelez.  Elsősorban az állatokkal, a természettel és a gyerekekkel érzik jól magukat. Gondoskodó egyének, de nem igazán szeretik az elkötelezettséget.

Rózsaszín: Szintén kedvelik mások társaságát. Gyógyító erejük van, még ha nem is tudnak róla, érzékenyek és erős képzelőerővel rendelkeznek.

Zöld: Fontos számukra  a pontosság és a szabályok betartása, ezért belőlük válik a legjobb vezető egyéniség. Nagylelkűek, tiszteletben tartják mások jogait és egészségtudatosak.

Piros: Energikus és kalandvágyó egyéniséget jelez, aki agresszív és könnyen feldühödik.

Sárga: Érett személyt rejt, aki ugyanakkor éles megfigyelő, kritikus és függetleníti magát mindentől. Általában irigy másokra.

Barna:  A világosbarna aura a csüggedést és a bizalom hiányát mmutatja. Ezek az érzések más emberekhez vagy bizonyos helyzetekhez is kapcsolódhatnak. A sötétbarna aura a becstelenséget és önzést tárja fel.

Szürke/fekete: Depressziós, negatív vagy nagyon szorongó egyénre utal, így megtisztulásra vagy gyógyulásra lenne szükségük. Olyan embereknél fordul elő, akik gyenge jelleműek. Energiát nyernek el másoktól, azaz energiavámpírok. Démoni megszállottság is okozhatja.

Fehér/ezüst: Tehetséges, érzékeny és spirituális egyéneknek szokott ilyen aurája lennei. Mások számára nagyon vonzóak, de ennek ellenére kevés közeli barátjuk van. Viszont fehér aurával nagyon kevesen rendelkeznek, mivel csak spirituális megvilágosodás után érhető el és nem szabad összetéveszteni az aura észlelése során először látott fénnyel.

Az is lehetséges, hogy  személy aurájában sokféle szín szerepel, viszont csak egy domináns. Az aura színe az ember hangulatátó és környezetétől függően is változhat.

large_multiple_aura-photography_forweb2019.jpg

Szólj hozzá

Rejtélyek