Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
2024. ápr 07.

Feneketlen gödrök

írta: Darius1
Feneketlen gödrök

 

1997-ben Art Bell , Kalifornia államban az egyik népszerű rádióműsor  keretein belül szokatlan és megmagyarázhatatlan jelenségekkel foglalkozott. Egy alkalommal faxon levelet kapott Mel Waters- tól. A levélben a férfi leírta részletesen, hogy milyen felfedezésre bukkant a lakhelye mellett. Nagyjából így szólt a történet: Washington államban élek, Manastash Ridge közelében. Egy mély lyuk található az ingatlanunkon. Az előző tulajdonosokhoz  hasonlóan mi is a lyukba dobtuk a szemetet, de az mindig eltűnt benne. A falai kőből vannak. Megpróbáltam felmérni a mélységét. Eddig körülbelül 24 000 méter hosszú kötelet süllyesztettem le a lyukon anélkül, hogy valaha is elérte volna az alját. A feleségem egy helyi egyetemen dolgozik a ...

Tovább Szólj hozzá

Természet

2024. ápr 06.

A fémgömbök rejtélyei

írta: Darius1
A fémgömbök rejtélyei

 Nagyon gyakran találtak égi eredetű fémgolyókat a Föld különböző helyein, amelyeknek az eredete kétséges. A legvalószínűbb magyarázat az lenne, hogy műholdak, katonai felderítő eszközök vagy éppen meghibásodott repülőgépek alkatrészei. Néhány esetben azonban nem magyarázható meg ilyen módon.  Leghíresebb példa a Jakutföldön található Halál - zóna, ahol gömb alakú fémtárgyak rejtőznek a földben. Ezekről az arról szóló cikkben lehet olvasni.

1802- ben Hollandiában, azon belül Leiden mellett egy fémlabda esett le az égből, amit elvittek a helyi egyetemre, hogy megvizsgálják. A tudósok nem tudták megállapítani azt, hogy milyen anyagból állt. Az egyetem raktárában őrizték egészen addig, amíg a megszálló francia ...

Tovább Szólj hozzá

Rejtélyek

2024. ápr 05.

Texas állam legendái

írta: Darius1
Texas állam legendái

 Texas államban és azon belül az amerikai délnyugaton számos legenda gyökerezik az itt élő közösségek kultúrájában , az ősi natív mitológiától a modern városi legendákig. 

 

Marfa fényei  

Nyugat-Texas híres Marfa fényei több mint egy évszázad óta ismertek. Alacsonyan jelennek meg a horizonton a Chinati-hegység körüli helyeken. Az égen szabálytalanul mozognak eddig nem tisztázott okok miatt, majd végül eltűnnek. A legendák szerint az indián törzsfőnökök szellemei repülnek a másik dimenzióba ilyen fények formájában.  

 

Chupacabra  

A legismertebb kriptid Texasban a chupacabra, amely  állítólag  megöli és kiszívja a haszonállatok és más állatok vérét. Az itteni változat  egy szőrtelen kutyaszerű ...

Tovább Szólj hozzá

Amerika

2024. ápr 04.

A Mátra legendái

írta: Darius1
A Mátra legendái

 

A Mátra csúcsai   képezik Magyarország legmagasabb hegyeit, közülük  a Kékes emelkedik ezer méter fölé.  Nagyon változatos az itteni mondavilág, amely a régió színes és egyedi arculatát is tükrözi.

 

Galyatető

A tündérkirálynő uralkodása alatt boldogan éltek együtt az emberek és az állatok. Egy nap azonban Ármány, a gonoszság szelleme fellázította az embereket a tündérek ellen , akiknek Galya apó volt a vezérük. A királynő büntetésből az összes embert madarakká változtatta, Galya apót pedig sassá. A sas nyolc napon át repült egészen addig a helyig, ahol két újszülött gyermeket talált a földön. Karmaival megragadta őket, aztán felszállt a levegőbe. Éjjel egy üstökös fénye által vezetve eljutott a ...

Tovább Szólj hozzá

Kelet-Európa

2024. ápr 03.

A szellem gyermeke

írta: Darius1
A szellem gyermeke

A Podkumk folyó partja mentén, a Kaukázus hegyei között elrejtve, régen egy nagy kabard település húzódott. Az ott élők közül leggazdagabb egy Inal Unarokov nevű ember volt, akinek sok földje, szarvasmarhája, lovai és egyéb állatai voltak. De hiába élt bőségben, betegség gyötörte. Gyomra nem tudta megemészteni a szilárd táplálékot, ezért csak kecsketejet ivott. Kedvenc állata egy nagy fehér, selymes szőrű kecske volt nagy szarvakkal,  Unarokov pedig csak az ő tejét itta meg. Azonban egy nap a kecske nagyon kevés tejet adott, és így ment ez egészen majdnem egy hétig. Az öreg magához hívatta a pásztort, aki az állatait legeltette. Megkérdezte tőle, hogy miért ad kevés tejet a kedvenc kecskéje. A pásztor így felelt:

- Valami ...

Tovább Szólj hozzá

Kelet-Európa

2024. ápr 02.

Az életre kelt rajz

írta: Darius1
Az életre kelt rajz

 

 Mulata, vagyis a mulatt nagyon szép nő volt, de szoros kapcsolatban állt az ördöggel. A mexikói Córdoba - ban élt Vera Cruz városától nem messze, ahol nagyon jó kávét és  mangót termesztenek. Mulata, vagy ahogyan szólították , Soledad születésének körülményeiről  semmit nem tudtak az emberek. Senki nem tudott arról, hogy kik a szülei vagy honnan jött.   Az öregek viszont azt állították, hogy amikor ők még fiatalok voltak, a nő ugyanannyi éves volt, mint most és semmit nem öregedett. Tizennégy éves korában anyja megbetegedett. Ekkor az apa elküldte lányát gyógyszerért. Soledad elment ugyan, de gyógynövényekkel tért vissza, amelyekkel aztán meggyógyította anyját.

 

Soledad példás életmódot folytatott, mindenkinek ...

Tovább Szólj hozzá

Amerika

2024. ápr 01.

Az aranyszikla

írta: Darius1
Az aranyszikla

A híres Aranyszikla Burma, mai nevén  Mianmar nevezetessége. Ez a nagy kődarab semmibe veszi a fizika törvényeit , ugyanis egy 1 100 méter mély szakadék szélén dacol a gravitáció ellen. A Kyaiktiyo-hegyet rengeteg turista keresi fel évente, akik nemcsak buddhista zarándokok. A szikla az ország három legszentebb vallási helyének egyike, a Shwedagon pagodával és a Mahamuni templommal együtt. 

Az Aranyszikla legendája egy Buddháról szóló történethez kapcsolódik. Burmában tett látogatása során Gautama Siddhartha, vagyis Buddha egy tincset adott a hajából Taik Tha -nak, a hegy barlangjaiban elő remetének, aki aztán elrejtette azt a saját hajában . Ezt követően a tincset átadta a királynak azzal a feltétellel, hogy a hajszál egy remetefej ...

Tovább Szólj hozzá

2024. ápr 01.

A Pokaini- erdő

írta: Darius1
A Pokaini- erdő

A Pokaini-erdő egy olyan misztikus hely Lettországban, ahol bármi megtörténhet. Az erdő körüli kőkupacokról senki sem tudja, hogy honnan származnak, de állítólag ezek okozzák a sok furcsaságot.   

A lettországi Zemgale régióban található Pokaini-erdő ösvényein sétálva különös, mohával borított köveket találunk, amelyek számos legenda forrásai is egyben. Az erdőbe látogatók furcsa fényeket látnak lebegni a fák között,  az olyan tárgyak pedig,  mint az elektronikus eszközök és iránytűk, furcsán működnek vagy leállnak az erdő egyes részein.  Egyesek szerint orosz kutatólaboratóriumok találhatók a föld alatt, mert a NASA furcsa sugárzást látott a műholdakról. 

 

A kövek eredetét továbbra is rejtély övezi. ...

Tovább Szólj hozzá

Kelet-Európa

süti beállítások módosítása
div { width: 200px; height: 200px; display: block; position: relative; }