2024. máj 08.

A reiki

írta: Darius1
A reiki

A reiki japán szó jelentése az egyetemes életerő energiája. Az alapszót két összetevőjére bontva - Rei és Ki- a japán ábécé jeleinek definíciója szerint a Rei kozmikus szellemiség, misztikus erő és esszencia. A ki a létfontosságú életerő energiája, amely a kínai akupunktúrában használatos chi-hez, a keresztény tanokban szereplő fényhez és az orosz kutatók bioplazmikus energiájához hasonlatos. Mindannyiunknak van Reiki-energiája, ez születési jogunk. Ami a Reikit más gyógyító módszerektől megkülönbözteti, a behangolási folyamat vagy beavatás. Bárki megteheti azt, hogy kezét egy másik személyre helyezi, és gyógyulási folyamatainak felgyorsítását segíti mágneses energia átadásával.

A Reikit soha nem adja az ember, azt mindig csatornán hívja le. Az energia a gyógyító testébe annak feje tetején vagy koronacsakráján lép be és kezein át lép ki. Ez az energia északról érkezik, de az Egyenlítőtől délre déli irányból jön. A már aktiválódott Reiki-energia pedig az óramutató járásával ellentétes irányban, spirálisan mozog, nagyon hasonlóan a DNS dupla spiráljához. Valóban létezik valamiféle plazmaáramlás, amikor a testben energia szabadul fel, az energiablokkok pedig megszűnnek. Minden kezelés eredménye más és más, mivel a végeredményt döntő módon a páciens határozza meg. Minden egyes ember éppen a számára elegendő mennyiségű életerőt veszi át. A Reiki titka egyszerűségében rejlik. Amíg más terápiák elsajátításához hosszú hónapokra vagy évekre van szükség, a Reikit meg lehet tanulni egy hétvégén. Van még egy fontos dolog, amire az embereknek oda kellene figyelniük, mégpedig az, hogy fontos lenne megtanulni annak titkát, hogyan engedjük el az érzelmeinket. Valaki, aki hosszú ideig tartó depresszión esett át, végül is egy olyan stádiumba jut, ahol állandóan dühös megnyilvánulásai vannak. Mivel a düh a depressziónál magasabb rezgésű energia, ez a személy lehet, hogy egyszerűen élvezni kezdi dühkitöréseit anélkül, hogy megpróbálná túlhaladni ezt a szintet. A düh csábító lehet, mivel az ezt körülvevő dráma rendkívüli mértékben serkenti az egót. A dühöt valójában az az érzés váltja ki, hogy nem tudjuk irányítani a dolgokat. Rendkívül fontos megértenünk, hogy azt kapjuk vissza, amit adtunk régen.

Dr.Usui röviddel azután, hogy úgy döntött, elhagyja Kyoto koldusnegyedét, ahol kutatásokat folytatott, kifejlesztette a Reiki öt alapelvét. Usui annak reményében kezdte gyógyítani a koldusokat, hogy lehetőséget adjon nekik beilleszkedni a társadalomba. Arra van szükség, hogy amikor egy személy szükséget szenved, ő maga kérje a változást vagy gyógyulást, mert csak így következhet be nagy változás az életében. Ha mások segítségére is szüksége van, akkor energiacserének is létre kell jönnie. Usui ezért olyan embereket keresett, akik tényleg meg akarták változtatni saját magukat. Az öt alapelv a következő: a hála érzése, aggódás felhagyása, düh elfojtása, becsületes életvitel, az éléőlények iránti szeretet és tisztelet. A behangolások képezik azonban a gyógymód lényegét. Az első fokozat behangolása a fizikai test megnyitására összpontosít, hogy az minél nagyobb mennyiségű életerőt legyen képes felvenni. Az első fokozat négy behangolása a test felső részén lévő négy energiaközpont, a csakrák rezgésszámát növeli. Az első behangolja a szívet és a csecsemőmirigyet, a második a pajzsmirigyre hat és segít megnyitni a torok csakrát is, a harmadik beavatás a harmadik szemre hat, mely a hipofízis megfelelője, valamint a hipotalamuszra, amely a testre jellemző közérzetet szabályozza. A negyedik beavatás még jobban megnyitja a szív csakrát, mely összekapcsol minket spirituális tudatállapotunkkal és a tobozmirigyre hat. Nagyon fontos, hogy megkapjuk mind a négy behangolást, mert csak így tudjuk a Reiki-csatornánkat nyitva tartani egész életünkben. Ha egyszer már ráhangolódtunk erre az energiára,  nem szűnik meg soha. Még ha néhány évig nem is használjuk, abban a pillanatban, amikor igénybe akarjuk venni, máris rendelkezésünkre áll. A második fokozat az éteri test kiigazítására összpontosít, nem az anyagi testre, amely az első fokozat célja. Nem sokkal a második behangolást követően, különösen a 21 napos tisztulási folyamat alatt, az emberek gyakran érzik azt, hogy nagy mennyiségű energia van gyökércsakrájuk környékén, mivel túlélési és szexuális központjaik stimulálva vannak. Ez megnöveli azt az energiát, amelyet a hinduk Kundalininek neveznek.

Az átlagember általában nincs tudatában annak, hogy gondolataink valóban erővel bírnak. Minden egyes gondolatunk bekerül abba a halmazba, amely a Föld éteri vagy energiatestét alkotja.  Ezért fontos az, hogy mindannyian tudatosan gondolkodó egyénekké váljunk. Azok a gondolataink, amelyek éppen csak átsuhannak agyunkon, általában nem kapnak saját életerőt és hamarosan szét is foszlanak. Ám ha valaki egy időperiódusban túl sokat foglalkozik egy negatív gondolattal, akkor ezeknek a gondolatoknak az ereje valóságosan létező lényeket teremt, az elementálokat. Az elementálokban rejlő életerő kiváló példái a családok vagy nemzetek között régóta tartó viszálykodások.  Másrészt az újra és újra elismételt pozitív gondolatok is önálló életre kelnek és állandósítják magukat. Nagyon fontos, hogy az emberek megértsék ezt a jelenséget, mert jelenleg, amikor igen jelentős szeretet-energia érkezik a Földre, hogy gyógyulást teremtsen, nagyon sokan élnek át megvilágosodáshoz hasonló élményeket. Néhányan látni kezdik ezeket az elementálokat is, így esetleg azt hiszik, az őrület jelei, mivel az ilyen jelenségekre nincs más fellelhető magyarázat számukra. A legtöbb ember, amikor a lélektan tanulmányozására gondol, az agyat tartja a szellemi tevékenység központjának. Valójában az agy az a fizikai szerv a Reiki szerint, amely megjegyzi és tárolja a gondolatokat és emlékeket, nagyon hasonlóan egy számítógéphez. A gondolkodás azonban a bioplazmikus testen keresztül működik.  Az áramlásában meggátolt energia a szövetek merevségéhez vezet, amely fokozatosan összegyűl és egy testpáncélt hoz létre, egyfajta védőréteget. A masszázs terápiájával foglalkozók naponta érzékelik ezt klienseik testében, a trapéz alakú izmok feszültségében, ezen a helyen szó szerint a világ terheinek súlyát hordjuk a vállunkon. Így tehát a test a gondolkodás tükröződése, ez pedig fordítva is igaz.

reiki.jpg

Szólj hozzá

Rejtélyek