2023. júl 10.

A thai tündérek

írta: Darius1
A thai tündérek

Nem léteznek tündérek ? Pedig vannak, ezt  leletek is bizonyítják Thaiföldön.

Thaiföldön található a  Wat Prapangmuni templom. Ez tartalmazza az egyik legérdekesebb buddhista szentélyt - a tudomány számára ismeretlen két humanoid lény múmia testét. A hívők azt állítják, hogy ezek a buddhista tündérek Kumband testei. Ezek a múmiák apró emberszerű lények, furcsa fejekkel, amelyek egy virágbimbóra hasonlítanak. A buddhista tündérek testei tökéletes állapotban megmaradtak. Az arcukon látható a szem, a száj és az orr is. Az egyes múmiák mérete nem haladja meg egy felnőtt ember ujjának hosszát, de a fejükön van valami, ami hasonlít egy fejdíszre.

A buddhisták úgy vélik, hogy az univerzum három fő szférából áll. Mindegyikük több világra oszlik. A Növekedés Mennyországának nevezett világban apró istenek élnek, a kumbandok. A leírás szerint nagyon hasonlítanak az európai tündérekhez. A kumband-nak áttetsző teste van, amelyből zöldes fény keletkezik. Az ember számára ismeretlen erő segítségével mozoghatnak a levegőben. Szükség esetén ezek az istenek teljesen átlátszóvá és láthatatlanná válhatnak. Nagyon érdekes módon szaporodnak: az almához hasonlóan a Nari Pon mitikus növény gyümölcsei formájában születnek. Miután felnőnek, védik a földi természet az emberektől.

A turisták megnézhetik őket, de kevesen engedték meg, hogy fényképezzék a szentélyt. A templom vezetője hosszas győzködés után beleegyezett abba, hogy az egyik tündért átengedi a kutatóknak. Kiderült, hogy a mumifikált test csak méretében különbözik az emberi normáltól. Minden arány természetes . Ezt kézzel nem lehet megcsinálni. A buddhista Kumband testének legfurcsább része a fej. Alakja szokatlanul érdekes, koronához vagy zárt rügyhöz hasonlít. A tündérek kezének és lábának öt lábujja van, akárcsak az embereknek, a végtagok pedig aránytalanul hosszúak. A kutatók elemezték a múmia külső borítását, majd megállapították, hogy sok hasonlóságot mutatnak a növényekkel.  A röntgenelemzés azt mutatta, hogy a múmiák belsejében egy teljesen kialakult csontváz volt, amely teljesen azonos az emberrel, de kisebb. Emellett néhány belső szervet találtak, vagy inkább azt, ami maradt belőlük, fogak és nyelv.

Ezt követően a szkeptikusok azzal érveltek, hogy ezek a tündérek a koraszülött emberek legritkább génmutációjának eredményei. Ezt az indokot használták fel, mivel nem találtak más magyarázatot. De a múmiák csontváza teljesen kialakult, így biztosan elmondható, hogy már felnőtt egyedekről  van szó. Ezenkívül két teljesen azonos múmia kizárja a véletlenszerű genetikai mutáció változatát. Mindezek a tények zavarba ejtették a tudósokat. A legérdekesebb dolog a növényi szövet jelenléte ezeknek a gerincesek testében.  A szakértők soha nem tudták azonosítani a lényeket, de meg voltak győződve arról, hogy ezek nyilvánvalóan nem egy képzett hamisító munkájának eredményei. Tehát a buddhistáknak igazuk volt - a Kumbanda istenei valóban léteztek egyszer. Most a tudomány nem tudja megcáfolni a tündérek és más hasonló lények legendáit. Az ilyen mesebeli karakterek valódi létezésének kérdése nyitva marad.

Thaiföldön létezik egy másik híres múmia is. Miután 79 éves korában meditáció közben, Luang Pho Dang buddhista szerzetest üvegkoporsóba zárták, majd mudra pózában hagyták: összecsukott lábakkal, lótusz ülésben. Több mint húsz éve már halott, de  teste szinte olyan, mint eredetileg. A szerzetes a Wat Khunaram városi templomban található, Ko Samui-szigeten. A szerzetesek a templomban napszemüveget tettek a múmia besüllyedt, üres arcára, hogy kevésbé zavarja a látvány az oda látogató gyermekeket és másokat, akik tiszteletüket teszik itt. A múmiáról készült röntgenfelvételek azt mutatták, hogy gekkók tojásokat raknak a testüregébe, bőre alá. Agyszövetei és szervrendszerei figyelemre méltóan épek, bár a kiszáradás miatt kis méretűek.



Szólj hozzá

Ázsia