2024. ápr 11.

Kozyrev tükre

írta: Darius1
Kozyrev tükre

Az 1990-es években az oroszországi kisvárosba,  Diksonba egy kísérleti eszközt telepítettek, a Kozyrev tükör néven . Dikson a bolygó egyik legészakibb települése a Jeges- tenger partján. Ennek az eszköznek az volt az elsődleges célja, hogy  az időelméletet kutassa. Rögtön a kísérlet elején valami szokatlan történt. Feltűnt egy titokzatos  erő, amely  félelmet keltett a jelenlévőkben.

1931-ben, amikor Nikolai Kozyrev elkezdett dolgozni a Pulkovo Obszervatóriumban, Oroszország egyik legígéretesebb asztrofizikusaként tartották számon. A sztálini tisztogatások során azonban tíz év börtönbüntetést kapott, amelyet 1941-ben újabb tíz évre meghosszabbítottak. Börtönbüntetésének letöltése alatt mérnöki munkákat végezhetett, de kizárólag az elméleti fizikára összpontosított. A csillagok energiaforrásainak kérdéseivel, elméletek megfogalmazásával töltötte el az idejét. A külvilágtól való elszigeteltsége alatt nem értesült a kor legújabb tudományos felfedezésről, az atomenergiáról. A börtönbüntetés letöltése után még mindig nem akarta elhinni, hogy a csillagokat magfizika hajtja. Amikor kiszabadult, tudományos cikket publikált az idő fogalmáról. Albert Einstein elméletei alapján azt állította, hogy a gravitáció az anyag összetételétől függően torzíthatja a téridőt. Úgy vélte, hogy  az anyag bizonyos fizikai kombinációival az idő deformálható. Azt állította, hogy tud olyan tükröt készíteni, amely bármit meghajlít, beleértve az időt is. Más szóval, úgy vélte, hogy az időutazás lehetséges tükrök segítségével. Elmélete szerint az idő is az energia egy formája, hasonlóan a fényhez, és a fényspektrumnak csak egy részét láthatjuk – ahogyan az idő teljes spektrumát sem. Fizikai érzékszerveinkkel csak a jelent érzékeljük. A tükör nem veri vissza a fényt, hanem meghajlítja és megváltoztatja az irányát. Kutatásainak nagy részét Kozyrev maga finanszírozta, ezalatt számos anyagon végzett különféle kísérleteket, és végül arra a következtetésre jutott, hogy tükreihez a legjobb anyag az alumínium, mert homorúnak kell lenniük. A homorú tükrök sajátossága, hogy a fény hajlítása miatt a visszaverődésben lévő fizikai tárgyak torz változatát verik vissza. Kozyrev valami olyasmit próbált megtervezni, ami spirál alakú alumíniumlapnak írható le. A kísérlet mögött az volt a koncepció, hogy a tükrök forgása közben az időenergia a nyíláson keresztül gyűlik össze, majd a bennük lévő személy a téridő több dimenziójában tapasztalja meg a létezést. Kozyrev 1983-ban halt meg, mielőtt befejezhette volna készülékét és kipróbálhatta volna a gyakorlatban. Halálának oka ismeretlen.

 

A Szovjetunió összeomlása után két orosz tudós,  V. Kaznacheyev és A. Trofimov kapott állami támogatást a tesztek folytatásához és a Kozyrev-tükör megépítéséhez. Végül sikerült egy olyan eszközt elkészíteniük, amely az emberi elme számára elképzelhetetlen tulajdonságokkal bírt. Diksonba,  az Északi-sarkhoz közeli városba szállították, ugyanis abban reménykedtek, hogy a jég  információkat fog tárolni az időjárásról, az olvadás pedig majd felszabadítja az energiát. A kutatásban részt vevő egyének egész idő alatt félelmet éreztek, de nem tudták mi okozta ezt. Ez csak akkor szűnt meg, miután  eltávolodtak a tükörtől.A kutatók egy része megszédült, mások pedig úgy érezték, mintha valaki fejbe verte volna őket. Az egyik szemtanú egy sötét anyag  jelenlétét írta le, amely betöltötte az egész helyiséget. Két kutató elmondta azt is, hogy amikor egyikük a cigarettáját a létesítményben hagyta, visszamentek érte. Ekkor elsétáltak a tükröt tartalmazó szoba mellett is, ahol lila fényt láttak ágakkal és gyökerekkel rendelkező fa formájában. Az ózon  szaga végig jelen volt,  a kutatóhelyiségen kívüli őrök pedig fényes korong alakú tárgyakat észleltek az égen. Ezek a furcsa tárgyak a hónapokig tartó nyomozás során többször is megjelentek az égen. Mindezek ellenére a kísérlet nem maradt félbe, a tudósok nem adták fel a küzdelmet. Miután beléptek a henger alakú készülékbe, ahol a tükrök forogni kezdtek, a bent tartózkodók villogó szimbólumok sorozatát látták, amelyek nem érintkeztek egymással. A szimbólumok közül a legtöbb különböző ókori kultúrákhoz tartozott a történelem során. Ez csak később derült ki, mivel a tükrök között tartózkodó emberek a kísérlet során még nem ismerték fel az ábrákat. Kiderült, hogy ezeknek a szimbólumoknak a többsége az ókori sumér civilizáció időszakából származott. A tükrök között eltöltött idő alatt sokan félelmet, szédülést, kényelmetlenséget és fejfájást éreztek. Azonban fokozatosan megszokták, így egyre több időt töltöttek a készülékben. Akik ténylegesen hosszabb ideig tartózkodtak benne, emberi alakot láttak, de arc nélkül és teljesen fehéren. Néhány szemtanú azt állította, hogy az alak beszélt hozzájuk, figyelmeztette őket a bolygónkat fenyegető veszélyre és a közelgő katasztrófákra. Néhányan múlt időben látták magukat, amikor még gyerekek voltak. Mások különféle testen kívüli élményeket írtak le, de eközben folyamatosan megjelent az arctalan, fehér emberi alak, amelynek jelenlétét 68 vizsgálati alany  igazolta. Miközben figyelte őket, képes volt uralni az elméjüket. Ezen kívül hét földönkívüli észlelésről számoltak be a város körül és a kutatóintézet felett, amelyek áthaladtak az égen, majd hirtelen eltűntek. Egy részük feléjük irányította a fénysugarakat.

Talán a legfurcsább dolog, amit a kísérlet során a városban élők láttak, az aurora vagy sarki fény erős fénye volt. Különböző színű nyílvesszők ezrei hatoltak át a légkörön és indultak a kutatóközpont felé. A jelenségről több mint száz szemtanú számolt be. Ennyire erősen még soha nem mutatta meg magát a sarki fény korábban. Mindig akkor erősödtek a fények, amikor valaki a tükör belsejében volt. A műszerek meghibásodtak, néhány tárgy mágnesessé vált. Ennek ellenére a kísérletek folytatása mellett döntöttek a helyi hatóságok. Kaznacheyev  2000-ben visszavonult,  mert elmondása szerint elméjében kárt tett valami, de Trofimov  egészen 2018-ig folytatta ezeket a kísérleteket és kommunikált a földönkívüliekkel. A tükör nem veszett el, ugyanis állítólag még mindig fontos kutatások eszköze. Egyesek szerint a földönkívüliek általa üzennek és adnak tanácsokat.

 

img_20240407_150504.jpg

 

Szólj hozzá

Kelet-Európa