2023. sze 09.

Az ikertornyok körüli elméletek

írta: Darius1
Az ikertornyok körüli elméletek

2001. szeptember 11-én történt a terrortámadás New York ellen. Bárhogyan is nézzük, előre eltervezett esemény volt. Vizsgáljuk meg először a numerológia szempontjából a 11-es számot.  Ennyi betűből áll angol nyelven New York City (város ), Afganisztán (Afghanistan), Ramsin Yuseb terrorista neve, aki 1993-ban támadást tervezett a New York-i ikertornyok  ellen, ezenkívül az ekkori amerikai elnök,  George W. Bush neve  is . Meglehet mindezt magyarázni a véletlennel, de folytassuk azért  a listát. New York a tizenegyedik állam. A 11-es számú repülőgép csapódott be először a tornyokba, ez kilencvenkét utast szállított a fedélzeten. Összegezve: 9 + 2 = tizenegy. A másik repülőgépen, amely az egyik ikertoronyba zuhant, vagyis a 77-esen hatvanöt utas volt a fedélzeten. Összegezve: 6 + 5 = tizenegy.  A híres terrorista támadás szeptember 11-én történt. Összegezve: 1 + 1 + 9 = tizenegy.  Az amerikai mentők telefonszáma 911. Összegezve: 9 + 1 + 1 = tizenegy. Szeptember 11 az év 254. napja. ( 2 + 5 + 4 = 11 ), az év végéig innentől még 111 nap van. Ennél is fontosabb, hogy az ikertornyok egy 11-es számra hasonlítottak.

A  Ördög arca, amelyet sokan láttak a hullámzó füstben néhány másodpercig, miután az egyik repülő  a Déli toronyba csapódott szinte biztosan nem volt hamisított fotó. Látható egy ördöghöz hasonló arc, amely a becsapódáskor a 70. emelet körül rajzolódik ki a füstben.  George W. Bush maga is azt mondta beszédében aznap, hogy ma nemzetünk látta a gonoszt, Osama bin Laden-re utalva.

A Világkereskedelmi Központ tornyai a támadás idején már régóta veszteségesek voltak. Lebontási tervek voltak, de megjelent egy Larry Silverstein üzletember, aki készen állt a tornyok vásárlására, viszont a teljes összeget egyszerre nem tudta megfizetni. Ezért 2001. július 23-án 99 éves lízingügyletet kötöttek. Silverstein azonnal 3,5 milliárd dollárért biztosította a tornyokat, a terrorista támadás esetét a szerződés külön határozta meg. Az épületek megsemmisítése után az üzletember megkapta a biztosítási összeget.

Egyes kutatók azon gondolkodnak, miért omlott össze végül mindkét torony. Végül is kifejezetten úgy építették ezeket, hogy ellenálljanak becsapódásoknak. De valamilyen oknál fogva nem így történt. Ha csak egy omlott volna össze, akkor ez magyarázható lenne építési hibával. A második repülő üzemanyaga, amely a Déli toronyba zuhant, szinte teljesen kiégett a levegőben, de valamilyen oknál fogva a robbanás mégis megtörtént. 1925-ben a B-52 repülőgép lezuhant az Empire State épületre New York-ban, de az épület  nem omlott össze. Kétféle módon magyarázható a dolog: a repülőgépeken lehetett olyan nem ismert robbanást okozó tárgy vagy anyag, ami  előidézhetett egy nagy katasztrófát vagy pedig az is lehet, hogy nem a  repülőgépek okozták  a tornyok pusztulását.

Sokan úgy gondolják, hogy a felhőkarcolók összeomlása nem a robbanás következtében történt, hanem a teherhordó szerkezetek aláásásának eredményeként. Az ikertornyok leesésének okai egyes kutatók szerint  tornyokon belüli robbanások voltak, amelyek láthatóak a felvételeken is. Egyes tanúk arról számoltak be, hogy újabb robbanást hallottak közvetlenül a szerkezet összeomlása előtt. A rendőrség azt állította, hogy olyan volt, mint egy előre eltervezett robbanás. Számos szemtanú, dokumentumfilm és rádióbeszélgetés a tűzoltókkal, akik az épületekben és azok alatt, a földszinten voltak sok robbanásról tanúskodnak. Az amerikaiak többsége nem hisz teljes mértékben kormányuk magyarázataiban. Hét év alatt csak egy tárgyalást hajtottak végre. Azokat a terroristákat, akiket a támadások szervezésével vádoltak meg, ismeretlen személyek.  A repülőgépek a tornyokkal való ütközése és az ebből eredő tűz nem okozhatta a sokemeletes épületek szigorúan függőleges összeomlását, valamint a repülőgép nem ütközött a harmadik toronnyal, viszont ugyanúgy megsemmisült, mint a másik kettő. A BBC csatorna valamilyen okból bejelentette ennek az épületnek a pusztulását 20 perccel az összeomlás előtt. A tornyok maradványait gyorsan átadták Kínának újraolvasztás céljából, vizsgálatok nélkül.

Egy másik verzió szerint az Egyesült Államok hírszerző szolgálatai már 1998-ban tudták, hogy Osama bin Laden Washington vagy New York támadását tervezi. Két hónappal később, Kenyában és Tanzániában az amerikai nagykövetségeket támadások érték. Vannak hírek arról is, hogy a támadások előtti napokban a Wall Street-en az eladások szintje szokatlanul magasak voltak. Viszont erre magyarázat lehet az a tény, hogy  a támadásokról előre egy kis csoport biztosan tudott az Al-Kaida-n belül. Tény, hogy az Egyesült Államok nem akarta megszüntetni a világ egyik legnagyobb olajtermelő nemzetével fennálló kapcsolatait, ezért az eseményhez kapcsolódó szaúd-arábiai vonatkozások titokban maradtak. Mint kiderült, Osama bin Laden kapcsolatban állt Szaúd-Arábiával. A szeptember 11-ei támadások továbbra is a modern Amerika egyik legtragikusabb és legrejtélyesebb esete. Megtudjuk valaha, mi történt valójában azon a napon? Aligha. Az amerikai kormány is, mint minden más kormány ritkán tárja fel titkait. 

 

Szólj hozzá

Amerika